Ekonomi

Batarya kapasite test cihazı üretmeyi başardılar

Gazi Teknopark’ta faaliyet gösteren Sine Enerji firması kademesiz çalışan özelliği ile batarya kapasite test cihazı üreterek bir ilke imza attı.

Abone Ol

Gazi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Gazi Teknopark firmaları sektörlerinde ilki başararak ürettikleri ürünler ile dikkat çekiyor.

Bu firmalardan biri olan Sine Enerji de sektörde ilk kez üretimini gerçekleştirdiği batarya kapasite test cihazı ile adından söz ettirdi.

Sine Enerji, Gazi Teknopark’ta geliştirdiği ve TÜBİTAK desteğiyle hayata geçirdiği Batarya Kapasite Test Cihazı'nı piyasaya sürdü. Bu yerli ürün, elektronik yükler gibi kademesiz çalışarak sektörde bir ilk niteliği taşıyor.

Ürün, bataryaların fabrika verilerinin doğrulanması ve belirli bir süre kullanımdan sonra değişen kapasitelerinin tespiti gibi kritik ihtiyaçları karşılıyor. Bu da, batarya ve maliyetlerinin doğru bir şekilde belirlenmesine olanak sağlıyor.

Ayrıca, gereksiz erken değişim maliyetlerinin önlenebilmesi ve kritik yüklerin beslenmesinde önemli olan batarya yedekleme sürelerinin kesin olarak belirlenebilmesine imkân tanıyor.

Batarya Kapasite Test Cihazı, batarya üreticileri, ithalatçıları, Ar-Ge laboratuvarları, KGK üreticileri, ithalatçıları, satıcıları, servis sağlayıcıları, yıllık bazda çok sayıda akü değişimi yapan bankalar, resmi kurumlar ve özel kuruluşlar için önemli bir araç olarak öne çıkıyor