"Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu "Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu

Batı Kudüs'te İsrail meclisi önünde, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesi ve Binyamin Netanyahu başkanlığındaki hükümetin istifası talepleriyle büyük bir protesto düzenlendi. Protesto sırasında bazı göstericiler, üzerinde "Esir takası anlaşmasını kabul edin", "Seçimler hemen şimdi", "Sen başbakansın, sen suçlusun" yazılı pankartlar taşıdı ve hükümet aleyhine sloganlar attı. Ardından grubun bir kısmı dağılmaya başladı, ancak diğer bir kısmı Başbakan Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki konutuna doğru yürüyüş yaptı.

KONUTUN ÖNÜNDE ATEŞ YAKILDI

İsrail bayrakları ve pankartlarla Batı Kudüs'teki Gazze Caddesi'ne (Azza Street) gelen göstericiler, Netanyahu'nun konutu önünde ateş yaktılar ve hükümeti protesto etmeye devam ettiler. Polis, grubu dağıtmak amacıyla atlı birlikler ve TOMA ile müdahale etti ve en az beş kişiyi gözaltına aldı. Olayda üç kişinin de yaralandığı bildirildi.

NELER OLDU?

İsrail Başbakanı Netanyahu ve muhalefet lideri Benny Gantz, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan saldırılar sonrası "acil durum hükümeti" kurma konusunda anlaşmıştı. Bu daraltılmış Savaş Kabinesi, 9 Haziran'da Gantz'ın istifasıyla sarsıldı. Gantz'tan sonra Savaş Kabinesi üyesi eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da istifa etti. Netanyahu, Savaş Kabinesi'ni 17 Haziran 2024'te feshetti.

Muhabir: Haber Bülteni