Yaşam

Bayburt'ta sarı rüya: ayçiçekleri doğanın renk cümbüşünü oluşturuyor

Bayburt'un Çayıryolu köyündeki ayçiçekleri, geniş sarı yaprakları ve uzun boylarıyla göz kamaştırıyor. Renk cümbüşü yaratan bu tarlalar, gökyüzü ve doğa ile mükemmel bir uyum içinde.

Abone Ol

Bayburt'un Çayıryolu köyünde, ayçiçeklerinin (günebakanların) yarattığı muhteşem manzara, görenleri adeta büyülüyor. Geniş sarı yaprakları ve uzun boylarıyla dikkat çeken ayçiçekleri, tarlaları sarıya bürüyerek adeta bir renk cümbüşü oluşturuyor. Gökyüzünün maviliği ve yemyeşil doğa ile birleşen sarı ayçiçekleri, kartpostallık görüntüler sunuyor.

Dron ile havadan görüntülenen ayçiçek tarlaları, sarı ve yeşilin uyumunu mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Rüzgarın etkisiyle bir sağa bir sola savrulan ayçiçekleri, arıların nektar toplamak için üzerlerine konmasıyla canlı bir atmosfer oluşturuyor.

Vatandaşlar, bu güzel manzarayı görmek için tarla kenarında mola veriyor ve fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştiriyor. Çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşan ziyaretçiler, bu doğal güzelliği geniş bir kitleyle paylaşıyor.

Ayçiçek tarlasında fotoğraf, video çeken çektiği kareleri sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşan Fehim Okur isimli vatandaş,

"Hem köyümüzde özlem gideriyoruz, hem de bu güzellikleri fotoğraflayarak insanların görmesini sağlıyoruz" ifadelerini kullanarak, "Bayburt merkezde ikamet ediyorum, burası aynı zamanda köyüm. Hafta sonu, hafta içi yaz aylarında sürekli köyüme geliyorum. Gördüğünüz gibi tarlalar ayçiçekle buluşturulmuş, günebakanlar yapraklarını açmış. Buralarda gelip fotoğraf, video çekiyorum, sosyal medya hesaplarımda paylaşıyorum. Hem köyümüzde özlem gideriyoruz, hem de bu güzellikleri fotoğraflayarak insanların görmesini sağlıyoruz. Buralar önceden kırsaldı, normal yeşil tarlalardı. Buralarda ayçiçek yetişmezdi. Demirözü barajı yapıldıktan sonra bu tarlalara ayçiçekler ekilmeye başlandı. Güzel oldu, ortaya güzel görüntüler çıktı. Gelip geziyoruz" dedi. Okur, ayçiçek tarlalarının havaların ısınmasıyla görsel şölen sunduğunu da belirtti.