Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Altın fiyatları ise yeni güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz günlerde ABD enflasyon verisinin ardından yükselen altın, FED kararının ardından değer kaybetti. Yatırımcılar, küresel ekonomik gelişmeleri ve FED'in politikalarını yakından takip etmeye devam ediyor.Peki, gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL?

20 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNCEL ALTIN KURU

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte piyasalar yeniden açıldı ve altın fiyatlarında yükseliş gözlemlendi. Özellikle ons altın fiyatı haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı. Gram altın fiyatı da bu sabah itibarıyla yönünü yukarı çevirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed)'in Eylül ayında faiz indirimi yapacağı yönündeki beklentilerin etkisiyle altın fiyatları, Perşembe günü yükselmeye devam etti ve haftanın en yüksek seviyelerine yaklaştı. Spot piyasada altının ons fiyatı yüzde 0,6 artışla 2 bin 343 dolar seviyesinde işlem görürken, gram altının fiyatı yüzde 0,66 yükselişle 2 bin 452 TL seviyesine ulaştı. Aynı saatlerde çeyrek altın 4 bin 039 TL, Cumhuriyet altını ise 16 bin 091 TL'den satılıyor.

Fed'in Faiz İndirimi Beklentileri Altını Destekliyor


ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimi yapacağına dair beklentiler, altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesini sağladı. Bazı ekonomistler, Fed'in Ağustos ayında faiz indirimine başlayacağını öngörse de, piyasalar bu olasılığı yüzde 30 olarak değerlendiriyor ve ilk indirimin Eylül veya Kasım ayında gerçekleşeceğini tahmin ediyor.

ABD'deki resmi tatil sonrası işlemler dar bir aralıkta sürerken, yatırımcılar bugün İngiltere, İsviçre ve Norveç merkez bankalarının politika faizi kararlarını dikkatle takip ediyor. Bu kararlar, piyasalardaki hareketliliği ve altın fiyatlarındaki dalgalanmaları etkileyebilir.

Muhabir: Haber Bülteni