Kurban Bayramı'nın ikinci gününde siyasi arenada bayramlaşma hareketliliği tüm hızıyla devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) heyeti, bu anlamlı gün dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Merkezine önemli bir ziyarette bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz liderliğindeki heyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel başkanlığındaki heyet tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

"HER KONUDA ANLAŞAMAYABİLİRİZ"

Burada koşan Yücel, her partinin Türkiye sorunlarının çözümü hakkında farklı önerileri olabileceğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Her konuda anlaşamayabiliriz, uzlaşamayabiliriz. Anlaşamadığımız yerde kavga etmeden, çatışmadan o diyaloğu sürdürmek bizim için çok kıymetli. Bizim kırmızı çizgimiz; vatanımız, milletimiz, bayrağımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüdür. Onun dışında her konuda konuşabilir, tartışabilir ve uzlaşabiliriz diye düşünüyorum" 

"SÖYLEDİĞİNİZ KIRMIZI ÇİZGİLER BİZİM İÇİN DE KUTSAL"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise, partiler arası farklı görüşler olmasına rağmen diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini belirterek,

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde

"Söylediğiniz kırmızı çizgilerin tamamı bizim için de son derece kutsal, değerli kırmızı çizgilerimiz. Biz bu ülkenin birlik bütünlüğü, milli üniter devletinin korunması, anayasanın ilk 4 maddesinde tarif edilen cumhuriyetin şekli, başkenti ve milli marşı konularında elbette tavizsiziz. Bu konularda sizin de aynı şeyi düşünüyor olmanız bizim açımızdan son derece kıymetli. Biz bayrak inmesin, ezan dinmesin diye mücadele eden bir siyasi partiyiz. Gündelik siyaset içerisinde ayrı düşünebiliriz. Bunların hepsi aşılabilir. Asıl olan buradaki samimiyet. Samimi bir şekilde farklı anlamlar yüklemeden sürdürülebilir diyaloglar son derece kıymetli" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA