Ekonomi

Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl Yapılır? Bedelli Askerlik Ödemesi Hangi Bankalara Yatırılır?

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusu yapacaklar için son başvuru tarihi hakkında uyarıda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, başvuruda bulunmak isteyen adayların 28 Haziran tarihine kadar müracaatlarını tamamlamaları ve ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, bedelli askerlik ödemesi nasıl yapılır ve hangi bankalara yatırılır? İşte detaylar...

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik yapmak isteyenler için önemli bir uyarıda bulundu. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyen adayların 28 Haziran’a kadar başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerektiği açıklandı.

Başvuru ve Ödeme İşlemleri

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesi uyarınca askerlik çağına gelmiş olan yükümlüler, herhangi bir yaş sınırı olmaksızın bedelli askerliğe başvurabilirler. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, ödemelerini peşin olarak belirtilen bankalara ve kurumlara yapabilecekler.

Taksit İmkanı Var Mı?

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik ödemeleri peşin olarak yapılmakta olup, taksit imkanı bulunmuyor.

Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl ve Nereye Yapılır?

Bedelli askerlik ödemeleri, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan edilerek yapılabilir.

Bedel ve Ek Bedel Tutarı Nasıl Hesaplanır?

Bedel Tutarı: 240.000 gösterge rakamının, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucu bulunmakta olup, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirlenir.

Ek Bedel Tutarı: 3.500 gösterge rakamının, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpılması ve mazeretler hariç yoklama kaçağı, saklı ve bakaya kaldıkları toplam sürenin her ayı için hesaplanması ile bulunur. 1 ila 30 gün bir ay kabul edilip, bir ayı aşan günler ise müteakip aya eklenerek hesaplanır.