Ekonomi

Bedelli askerlik ücretlerine ne kadar zam gelecek? Rakam belli oldu...

Gündemde büyük yankı uyandıran konulardan biri de bedelli askerlik ücretlerine %30 zam yapılacağı iddiaları. Bu zam beklentisi, şu an 182 bin TL olan bedelli askerlik ücretinin ne kadar artabileceği sorusunu beraberinde getiriyor.

Abone Ol

2023 yılının ikinci yarısında 122.351,04 TL'ye çıkan bedelli askerlik ücreti, Ocak 2024'te memur maaş katsayısındaki artışla 182.608 TL'ye yükselmişti. Ancak, Temmuz 2024'te beklenen yeni zamlarla bu artışın yetersiz kalabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, %30 oranında bir zammın muhtemel olduğunu ifade ediyor.

Tahminler Ne Yönde?

Uzmanların tahminlerine göre, bedelli askerlik ücretine yapılacak %30'luk bir zam, mevcut 182 bin TL'nin üzerine yaklaşık 53 bin TL ekleyecek. Bu durum, bedelli askerlik başvurusunda bulunacak vatandaşlar için büyük önem taşıyor.

Başvuru süreci ve önemli tarihler

Bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihi 28 Haziran 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar başvurularını tamamlayanlar, mevcut ücretler üzerinden işlem yapabilecekler. Ancak bu tarihten sonra yapılacak başvurular, olası yeni zamlı tarifeler üzerinden değerlendirilecek.