Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, geçirdiği kalp krizi sonucu 51 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde aniden rahatsızlanan Uçar, hızla hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen, sağlık durumunu iyileştirmek mümkün olmadı ve Uçar, yaşam mücadelesini kaybetti.Arama motorlarında ise Bekir Yunus Uçar'ın babası merak edilmeye başlandı. Peki, Bekir Yunus Uçar'ın babası kimdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

BEKİR YUNUS UÇAR'IN BABASI KİMDİR?

Şans oyunları konusunda verdiği vaazlarla tanınan vaiz Timurtaş Uçar’dır.

TİMUR UÇAR KİMDİR, NERELİDİR?

Timurtaş Uçar, 20 Mayıs 1944 tarihinde Elazığ'da doğdu. İstanbul'a giderek ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul İmam Hatip Lisesi'ne kaydoldu. Burada Ömer Nasuhi Bilmen, Ahmet Davudoğlu ve Mahir İz gibi önemli hocalardan dersler aldı. Eğitimine İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde devam eden Uçar, vaazları ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekti.

Malatya vaizliği ve Muş müftü vekilliği gibi görevlerde bulunduktan sonra, 1976 yılında İstanbul Müftü Başmuavini olarak atandı. Şehzadebaşı ve Eminönü Yeni Camii'nde verdiği vaazlarla tanınan Uçar, 1980 darbesi sonrası görevden alınıp Beykoz'un Çavuşbaşı köyüne imam olarak tayin edildi. 1990 yılında Ümraniye İMES Camii'ne geçiş yaptı ve 1999 başında 32 yıl süren Diyanet İşleri görevinden emekli oldu.

Emekliliğinin ardından da vaazlarına devam eden Timurtaş Uçar, yurt içi ve yurt dışında birçok insan tarafından dinlendi ve takip edildi. Sert üslubu nedeniyle pek çok kez tutuklanmış ve işkence gördüğü iddiaları gündeme gelmiştir.

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir? Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir?

15 Ekim 2000 tarihinde, İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uçar, dini ve sosyal yaşam üzerindeki etkileriyle hafızalarda kalmaya devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni