Yaşam

Belediye önünde “trafo” eylemi

Alexander Dubçek Parkı'ndaki çocuk oyun alanına trafo yapılması kararına karşı Ayrancı Mahallesi sakinleri, Ankara Büyükşehir belediyesi önünde protesto eylemi yaptı.

Abone Ol

Ayrancı’da yer alan Alexander Dubçek Parkı'ndaki çocuk oyun alanına trafo yapılması kararına karşı Ayrancılılar TKP Ayrancı Semt Evi’nin öncülüğünde topladıkları dilekçeleri teslim etmek ve bir basın açıklaması yapmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptılar.

Bükreş Sokak'ta bulunan Alexander Dubçek Parkında bulunan çocuk oyun sahasına trafo yapılmasını istemeyen semt sakinleri Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında şunları ifade ettiler:

Ankara büyükşehir belediye meclisi 09.01.2024 tarihinde aldığı hatalı bir kararla Çankaya ilçesinin Çankaya Mahallesi'nde bulunan Alexander Dupçek Parkı'nda Çocuk Bahçesi olarak düzenlenmiş alana trafo konulmasına karar vermiştir. Alınan karar da çok sayıda yanlış vardır. Belediye meclisi olarak alınan karar da aleksandr dubcek parkı'nın Aziziye Mahallesi'nde olduğunu belirtmişler. Oysaki Park Çankaya mahallesi'ndedir. Yağmalanmasına onay verdikleri parkın nerede olduklarını dahi bilmiyorlar. Parka trafo konulmasının gerekçesini 'Cinnah Caddesi üzerinde elektrikli yol ısıtma sistemi konulması' olarak belirtmişler. Efendiler haberiniz olsun Ankara'ya artık kar yağmıyor. Yolu ısıtmanıza gerek yok.

Vatandaşlar basın açıklamasının ardından topladıkları dilekçeleri Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim ettiler.