Eğitim

BELMEK ve BELTEK kurslarında kayıt ücreti alınmayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, meslek sahibi olmak isteyen vatandaşların yoğun olarak başvurduğu BELMEK ve BELTEK kurslarından başvuru ücreti almayacak.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden eğitim almak ve meslek sahibi olmak isteyenler için sevindirici bir haber geldi. Belediye, 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminde düzenlenecek olan BELMEK ve BELTEK kurslarında kayıt ücreti alınmaması kararı aldı.

BELMEK ve BELTEK Kurslarında 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminde kayıt ücreti alınmamasına ilişkin Başkanlık yazısı, belediye meclisinde oylanarak kabul edildi.

Daha önceki yıllarda BELMEK kursları için küçük bir kayıt ücreti talep ediliyordu. Bu ücret, kurslara ve eğitim türüne göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle cüzi miktarlarda olurdu. BELTEK kurslarında ise eğitim türüne göre belirlenen farklı ücretlendirme politikaları bulunuyordu. Bu ücretler genellikle kursun süresi, içeriği ve kullanılan malzemelere göre belirleniyordu.

Ancak, alınan yeni karar doğrultusunda 2024-2025 eğitim dönemi için her iki kurs programına katılacak olan kursiyerlerden herhangi bir kayıt ücreti talep edilmeyecek.