Spor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off maçına hazırlanıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında yarın İsviçre temsilcisi Lugano'yu ağırlayacak. Siyah-beyazlılar, İstanbul'da oynanacak olan karşılaşmada tur atlamayı hedefliyor.

Abone Ol

Yarın saat 21.00'de Tüpraş Stadı'nda oynanacak maçta Beşiktaş, İsviçre ekibi Lugano ile karşı karşıya gelecek. İlk maçta deplasmanda 3-3 berabere kalan Beşiktaş, bu kez taraftarının önünde galibiyet peşinde olacak. Maçın 90 dakikası berabere sonuçlanırsa uzatmalara gidilecek. Uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa penaltı atışları galibi belirleyecek.

Beşiktaş'ın Avrupa Serüveni

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 244. maçına çıkmaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlılar bugüne kadar Avrupa'da 91 galibiyet, 49 beraberlik ve 103 mağlubiyet aldı. Bu süreçte rakip fileleri 320 kez havalandırırken, kendi kalesinde 365 gol gördü.

Sezonun Performansı

Bu sezon oynadığı 4 resmi maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden Beşiktaş, henüz mağlubiyet yüzü görmedi. Lugano ile deplasmanda oynanan ilk karşılaşmada 3-1 öne geçmesine rağmen maçı 3-3 bitiren Beşiktaş, bu sezonki ilk resmi beraberliğini almıştı. Siyah-beyazlılar, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0, ligde ise Samsunspor'u 2-0 ve Antalyaspor'u 4-2 mağlup etmişti.

Necip Uysal Maçta Yok

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Necip Uysal, Lugano karşısında forma giyemeyecek. Antrenmanda çapraz bağlarından sakatlanan ve operasyon geçiren deneyimli futbolcu, sahalardan bir süre uzak kalacak.

Maçın Hakemleri

Karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Radu Petrescu yönetecek. Petrescu’nun yardımcılıklarını Radu Ghinguleac ve Mircea Mihail Grigoriu yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Marcel Birsan olacak. VAR’da ise yine Romanya'dan Catalin Popa görev yapacak.

Beşiktaş'ın Kadrosu

Beşiktaş'ın Lugano maçı için UEFA'ya bildirdiği kadro şu şekilde:

Kaleci: Ersin Destanoğlu, Mert Günok
Defans: Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Omar Colley, Necip Uysal, Bakhtiyor Zaynutdinov, Arthur Masuaku, Emirhan Topçu
Orta saha: Milot Rashica, Salih Uçan, Demir Ege Tıknaz, Ernest Muçi, Moatasem Al-Musrati, Jean Onana, Cher Ndour, Can Keleş, Gedson Fernandes
Forvet: Semih Kılıçsoy, Vincent Aboubakar, Ciro Immobile, Rafa Silva, Jackson Muleka

Beşiktaş, Lugano karşısında galip gelerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmek istiyor. Turun kaybedilmesi durumunda ise siyah-beyazlı ekip, UEFA Konferans Ligi'nde mücadele edecek.