Yaşam

"Beyaz Başkent" fotoğraf sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Uğur Yıldız'ın uzun yıllar boyunca çektiği fotoğraflardan oluşan "Beyaz Başkent" adlı sergisi, ATO Congresium'da sanatseverlerle buluştu. Yıldız, sergisi ile Ankara’nın gri bir şehir olduğu algısını kırmayı hedeflediğini vurguladı.

Abone Ol

Dr. Yıldız, yıllardır kış aylarında çektiği fotoğraflar ile Ankara'nın karla kaplı anlarını yakaladığını belirterek, bu sergi ile Ankara'nın aslında gri olmadığını, karlar altında farklı bir güzellik barındırdığını göstermek istediğini belirtti. Fotoğraflarda, şehrin tarihi dokusu ve modern yüzü bir arada sunuluyor. Sergi, ziyaretçilere hem nostaljik hem de zamansız bir Ankara portresi sunuyor.

Fotoğrafçılığa Olanİlgisi Genç Yaşlarda Başlamış

Fotoğrafçılık tutkusunun lise yıllarında başladığını dile getiren Yıldız, "Altındağ’da doğdum, hala Ankara’da yaşıyorum. Ankara’nın geçmişten bugüne kadar bütün süreçleri, zamanları, değişimleri, gelişimlerini hepsini biliyorum. Bu arada zaman zaman fotoğraflamaya çalıştım. Ankara kadim bir şehir, tarihi süreci, geçmişi olan bir şehir. Cumhuriyetimizin kuruluşu, başkenti, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Camii, kutsal mekanlar, meclis, ikinci meclis, Ulus tarihi bir mekan. Anıtkabir, Kızılay, Sıhhiye, insanların çalıştığı ve gidip geldiği mekanlar. Bu arada nüfusun da giderek değişime uğradığı bir şehir. Onu da ortaya çıkarttım. O da benim için bir belge. Buna devam edeceğim" dedi.

Fotoğraf Çekerken Zor Anlar Yaşamış

Fotoğrafçılık kariyeri boyunca dünyanın dört bir yanını gezdiğini belirten Yıldız, birçok zorlukla karşılaştığını da paylaştı. Yıldız,  "Çin’den Peru’ya kadar dünyanın dört bir yanını gezdim ve aynı zamanda fotoğrafladım. Tehlikeler de yaşadım. Mesela Ankara’da Kocatepe Camii’nin minaresine çıktım. Minarede kapalı kaldık. Soğuk, kar kışta kapalı kaldık. Peru Lima’da varoşlarda fotoğraf çekiyordum, üzerime saldıracaklardı. Zor kaçtım kurtuldum. Mekke’de fotoğraf çekmek yasak. Suudi polisleri beni yakaladı, zor anlarım oldu. Fotoğrafı herkesin ulaşabildiği yerlerde çekmek kolay. Onun fazla bir özelliği olmuyor" diye konuştu.

Sanatseverlere Çağrı

Yıldız, serginin pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacağını ve fotoğrafseverleri beklediğini söyledi. Serginin, saat 10.00 ile 19.00 arasında gezilebileceğini belirten Yıldız, ayrıca ilerleyen dönemlerde geniş fotoğraf arşivini de sanatseverlerle paylaşmayı planladığını dile getirdi.