Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, belediyenin imkanlarını halka açma adına örnek bir adım attı. Başkan Güney, yeni evlenen Beyoğlulu çiftlere Kocaeli’nin deniz kenarında yer alan Kefken Gençlik Kampı’ndaki Başkanlık konutunu tahsis etti. Daha önce belediye başkanı ve ailesi için yazlık olarak kullanılan bu konut, artık balayı yapma imkanı olmayan çiftlerin hizmetine sunulacak.

Başkan Güney, konuyla ilgili açıklamasında, göreve geldiği ilk günden itibaren belediyenin imkanlarını halkla paylaşmayı hedeflediğini belirtti. “Seçim çalışmamız sırasında evlenmek isteyen fakat maddi şartlar yüzünden bu hayallerini erteleyen birçok gençle karşılaştık. Kefken’deki yazlık konutun başkanlığa tahsis edildiğini görünce, bu mekanı evlenecek çiftlere destek olarak kullanmaya karar verdik. Temel prensibimiz, Beyoğlu’nun imkanlarını, zenginliğini, güzelliğini herkesle adil ve eşit şekilde paylaşmak,” dedi.

Beyoğlu İkameti ve Diğer Şartlar Aranıyor

Bu fırsattan yararlanmak isteyen çiftlerin bazı şartları karşılaması gerekiyor. Çiftlerden birinin Beyoğlu ikametinin olması, 1 Temmuz 2024 tarihinden sonra evlenmiş olması ve TC vatandaşı olması gerekiyor. Başvurular, http://beyoglu.bel.tr/kefken-balayi-kayit/ adresinden ön kayıtla yapılacak ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından sosyal durum gözetilerek değerlendirilecek.

Ulaşım ve Yemek Ücretsiz

Kefken Kampı, sadece yeni evlenen çiftler için değil, aynı zamanda ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, emekliler, engelliler ve günübirlik ziyaretçiler için de önemli bir adres. Kampta her hafta farklı bir grup ağırlanırken, yeni evli çiftler 5 gece 6 gün boyunca ücretsiz konaklama imkanına sahip olacaklar. Ayrıca, kampa ulaşım ve yemek de ücretsiz olarak sağlanacak.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Beyoğlu Belediyesi’nin bu anlamlı ve sosyal destekleyici adımı, genç çiftler için unutulmaz bir balayı fırsatı sunuyor.

Kaynak: İHA