Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde düzenlenen 'İnsan Hakları Eğitim Kampı'nda gençlerle buluşan Erdoğan, EYT düzenlemesinin kamu maliyesine ve genç nüfusa büyük zarar verdiğini ifade etti.

"EYT FELAKETTİ"

"EYT büyük bir felaketti" diyen Bilal Erdoğan, bu düzenlemenin gençleri kandırarak iş bulma umudu yarattığını ancak bu vaatlerin gerçekleşmediğini belirtti. Erdoğan, "EYT propagandası yapanlar gençleri kandırdı. 'EYT çıksın, gençler iş bulacak' dediler ama öyle bir şey olmadı. Ben bile EYT’ye hak kazandım. Kim ödeyecek bu erken emeklilerin maaşlarını? Gençler ödeyecek." şeklinde konuştu.

"BASKI SONUCU HAYATA GEÇTİ"

EYT’nin, siyasetin popülizm baskısı sonucu hayata geçirildiğini savunan Erdoğan, "42-45 yaşında emekli olanlar var, bu kişilerin maaşlarını ölene kadar sizler ödeyeceksiniz. EYT yanlış bir uygulamaydı ve gençler bu konuda daha bilinçli olmalıydı." ifadelerini kullandı. Erdoğan, alternatif bir emeklilik sistemi düşünülmesi" dedi. Ayrıca, daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Erdoğan, çalışmayı ve üretkenliği teşvik etmenin önemine dikkat çekti.

İstihdam yaratan kooperatifler için önemli toplantı İstihdam yaratan kooperatifler için önemli toplantı

"KENDİNİ DEĞERLİ HİSSETTİREN ÇALIŞMAK VE ÜRETMEKTİR"

Erdoğan, konuşmasında gençlere hitaben, "Çalışmadan hayat sürdürmek en güzel yaşam mıdır? Boşa geçen değil, çevremize ve ülkemize katkı sağlayan hayatlar yaşamalıyız. Kendini değerli hissettiren şey çalışmak ve üretmektir." ifadelerini kullandı

"ZORLUKLARI VAR"

Gençlerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, "Dünya liderinin oğlu olmak nasıl bir duygu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Zorlukları var. İnsanlar duydukları her şeye inanıyor, 'Bilal Erdoğan'ın ormanı var' diyorlar. Bu algılarla yaşamak zor. Ancak içten birkaç kişiye bile doğru bir motivasyon verebilirsem, mutlu olurum."

Muhabir: Haber Bülteni