İngilizce bilgisi orta ve üst düzey olan öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan yoğunlaştırılmış Bilkent Üniversitesi İngilizce Yaz Kampı, 16 Temmuz – 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. Devam zorunluluğu olan bu kampa 9. – 10. – 11. ve 12. sınıfı bitiren tüm öğrenciler katılıyor.

Bilkent Üniversitesi İngilizce Yaz Kampı’nda öğretim ve öğrenimin bütün yönlerine yol gösteren müfredat belgesinde, Avrupa Konseyi’nin Ortak Çerçeve Programı (Common European Framework of Reference for Languages – CEFR) ölçüt olarak alınıyor.

Yaz kampı B1, B1+ ve B2 düzeylerindeki öğrencilere yönelik olarak düzenleniyor. Kamp öğretim kadrosu, Cambridge Üniversitesi İngilizce Dil Eğitimi Sertifikası’na ve alanında yüksek lisans derecesine sahip, öğrenci gruplarının farklı ihtiyaçlarına etkin bir şekilde cevap verebilecek öğretim elemanlarından oluşuyor.

Başvuruda bulunan tüm öğrencilerin Bilkent Üniversitesi Düzey Belirleme ve Yerleştirme Sınavı’na girmeleri gerekiyor. Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre İngilizce düzeylerine uygun bir sınıfa yerleştiriliyor.

Devam zorunluluğu olan bu programın tüm gerekliliklerini yerine getiren öğrencilere kamp sonunda katılım belgesi verilecek.

Öğrenciler, Bilkent Üniversitesi kütüphanesinden, üniversitenin ulaşım hizmetlerinden ve spor olanaklarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor

Bilkent Üniversitesi Spor Merkezi, üç spor salonuna ve bu salonlar bünyesinde koşu ve yürüyüş parkurları, basketbol ve voleybol sahaları ile squash kortlarının yanı sıra fitness, kapalı okçuluk, masa tenisi, grup egzersizleri ve Uzak Doğu Sporları salonlarına sahip.

2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

Üniversitenin yarı olimpik yüzme havuzu, açık spor tesisleri, fitness, yoga, pilates alanları, kaykay pisti ve tırmanma duvarı da spor seçeneklerini zenginleştiriyor.

Muhabir: İrem Arslan