Bilkent Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılı için eğitim ücretlerini belirledi. Tüm bölümler ve programlar için geçerli olacak olan yeni eğitim ücreti 620 bin TL olarak açıklandı. Geçen yıl bu ücret 310 bin TL idi, bu da yüzde 100 zam anlamına geliyor.

Bilkent Üniversitesi, eğitim ücretlerinde yapılan bu önemli artışı duyururken, ödeme koşullarına da açıklık getirdi. Öğrenciler, eğitim ücretini iki farklı şekilde ödeyebilecekler:

Tek Seferde Ödeme: Eğitim ücretinin tamamını akademik yılın başında ödeyerek, yıl boyunca herhangi bir ek ödeme yapılmayacak.

Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler Türk Eğitim-Sen'den eğitim reformu için önemli öneriler

İki Taksitte Ödeme: Eğitim ücretini iki taksit halinde ödemek isteyen öğrenciler, Güz yarıyılı başında yıllık eğitim ücretinin yarısını ödeyecekler. Kalan tutar ise Bahar yarıyılı başında ödenecek. Ancak bu ikinci taksitte, Haziran-Kasım ayları arasındaki 6 aylık enflasyon oranında bir artış uygulanacak. Bu artış oranı, Aralık ayı içinde ilan edilecek ve öğrenciler, Bahar yarıyılı başında bu güncellenmiş tutarı ödeyecekler.

Bilkent Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, eğitim ücretinin iki taksit halinde ödenmesi durumunda, Bahar yarıyılı için enflasyon farkının uygulanacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim ücretinin tamamını akademik yılbaşında ödemek yerine, Bahar yarıyılına ait bölümünü Bahar yarıyılı başında enflasyon oranında artırılmış tutar üzerinden ödemeyi tercih etmek de mümkündür. Bu biçimde eğitim ücretini iki parçada ödemek isteyenler, Güz yarıyılı başında yıllık eğitim ücretinin yarısını, Bahar yarıyılı başında ise kalan tutarın Haziran – Kasım ayları arası altı aylık enflasyon oranında artırılarak belirlenen ve Aralık ayı içerisinde ilan edilen tutarı öder."

Muhabir: Bünyamin Altıntaş