Bilkent Yapay Zeka Yaz Okulu 2024 için kayıt ve başvurular başladı. 16-19 Temmuz 2024 tarihlerinde, Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan yaz okulu için son başvuru tarihi ise 3 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

Bilkent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada “Yapay Zeka Yaz Okulu Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği tarafından düzenlenmektedir. Katılan öğrenciler hem bilgisayar mühendisliği ve programlama temelleri üzerine, hem de güncel yapay zeka araştırma konularında uygulamalı eğitim alma fırsatı yakalayacaktır. Yaz okulu eğitimi sonunda, öğrencilerin kendi bilgisayarları ile temel programlama projeleri geliştirebilecekleri bilgi seviyesine ulaşmaları hedeflenmektedir.

KAYIT ÜCRETİ 9 BİN 500 TL

Günümüzün en önemli ve en etkili mesleklerinden biri olan bilgisayar mühendisliği alanına ilgi duyan, tüm lise bir, iki ve üçüncü sınıf öğrencilerini yaz okuluna başvurmaya davet ediyoruz” denildi.

KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor

Kayıt ücretinin 9 bin 500 lira olarak belirlendiği yaz okulu için başvurular dün itibariyle başladı. 3 Temmuz 2024 tarihine kadar sürecek olan kayıt işlemleri ile ilgili bilgi verilen açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

“ Elektronik başvuruyu, son başvuru gününe kadar eksiksiz olarak tamamlamak, Lise birinci, ikinci veya üçüncü sınıfı Haziran 2024 tarihi itibarıyla bitirecek olmak (lise mezunlarının başvuruları kabul edilmeyecektir) gerekecektir.

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile 5 Temmuz 2024 günü e-posta ile iletişime geçilecektir. Yaz okulu, Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir. Yaz okulu için konaklama sağlanmamaktadır. YZYO 2024 için kayıt ücreti 9500 TL’dir. Öğle yemekleri ve atıştırmalıklar kayıt ücretine dahildir.

KONULAR NELER?

YZYO 2024, Bilkent Üniversitesi’nde yüz yüze gerçekleştirilecekTİR. Dersler Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyeleri Hamdi Dibeklioğlu ve Selim Aksoy tarafından verilecektir.

Bilgisayar Mühendisliği’ne giriş. Temel seviye Python programlama ve uygulama geliştirme çalışmaları. Yapay zeka ve derin makine öğrenmesi araştırma konularına giriş.Bilkent Üniversitesi tanıtımı ve kampüs turu.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş