Ankara’nın ilk özel üniversitesi özelliği taşıyan Bilkent Üniversitesinde mezuniyet törenleri 26-27 Haziran 2024 tarihleri arasında 4 seans halinde yapılacak.

Üniversite yönetimi mezuniyet törenleriyle ilgili geniş bir açıklama yayınladı. Üniversitenin remi internet sitesinden yapılan açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

“Mezuniyet törenine katılmayı planlayan tüm mezunların en geç 20 Haziran 2024 Perşembe günü saat 12:00’a kadar SRS’ye girerek kep ve cübbe bedenlerini seçme, törene gelecek konukları için koltuk seçimi yapma işlemlerini tamamlayarak kayıt olmaları gereklidir. Lütfen kayıt işleminin gün ve saatini geçirmeyiniz.

EMANET KEP VE CÜBBE

Kep ve cübbe beden seçimi aşamasında kendinize uygun bedeni seçebilmeniz için gerekli bilgiler SRS’de yer almaktadır. Bu aşamada, kredi kartı yoluyla 1500₺ tutarında bir depozito ödemesi yapmanız gerekecektir. Tören günü, kep ve cübbenizi Odeon’da sizin için ayrılmış olan koltukta paketlenmiş ve üstünde adınız yazılı durumda bulacaksınız. Törenden sonra kep ve cübbenizi Odeon çıkışındaki stantlara teslim edebileceğiniz gibi, isterseniz 30 Eylül 2024 tarihine kadar  “Merkez Kampüs nizamiyesi kep ve cübbe teslim noktasına” da iade edebilirsiniz.

Törene gelecek konuklar için 8 kişiye kadar yerler ayrılabilmektedir. Yer seçimi yapmadan önce koltuklar görüntülenebilecek ve seçilen koltuklar rezerve edilecektir.

Konuklara ait yerler 24 Haziran 2024 saat 17:30’a kadar SRS’den değiştirilebilecektir. Bu tarih ve saatten sonra SRS’den değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır. Mezunlar tören sırasında oturacakları koltuk numaralarını ve konuklarının koltuk numaralarını belirten “giriş davetiyesini” yine 24 Haziran 2024 saat 17:30’dan itibaren SRS üzerinden üretebilecektir. SRS’den üretilen giriş davetiyesi konuklara özel bir QR kod belirlemektedir. Konukların tören alanına bu davetiye ile gelmeleri gerekmektedir. Tören günü, yer davetiyesi olmayan konuklar tören alanına alınmayacaktır.

20 DAKİKA ÖNCE KOLTUKLARA OTURACAKLAR

Mezunların törenin başlama saatinden bir saat önce, yani sabah seansları için saat 10:00’da öğleden sonra seansları için ise 17:00’da, Odeon bölgesine gelmeleri; kep ve cübbelerini giyerek törenin başlamasına en fazla 20 dakika kala kendilerine ayrılan koltuğa yerleşmeleri beklenmektedir. Konuklar mezunlarla birlikte ya da daha sonra ayrı olarak gelebilir; ancak tüm konukların törenin başlamasından en az 30 dakika önce gelmiş olmaları gerekmektedir. Konuklar sadece kendilerine ayrılan yerlere oturmalı ve tören boyunca bu koltukları terk etmemelidir.

Bu illerde okullar tatil edildi! Bu illerde okullar tatil edildi!

Bilkent Metro İstasyonundan Odeon’a sabah

seansları için 09:45 ve 10:15’te; akşam seansları için ise 16:45 ve 17:15’te servis seferleri yapılacaktır.

EVCİL HAYVAN GETİRMEK YASAK

Fiziksel güçlüğü veya özel gereksinimi bulunan misafirlerimiz [email protected] üzerinden Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçebilir.

Evcil hayvanların Odeon’a alınması mümkün olmadığından, törene getirilmemesi rica olunur.

Bilkent Üniversitesi kampüs genelinde, otoparklar da dahil olmak üzere Odeon içinde ve çevresinde sigara içmek kesinlikle yasaktır.

Tören boyunca salonda fotoğraf ve video çekimi yapılacaktır. Fiziksel olarak katılamayacaklar için törenler YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş