Ekonomi

Bilkent Üniversitesi’nin AR-GE ordusu

Bilkent Üniversitesi Teknoloji Ofisi, bugüne kadar 200’den fazla ulusal ve uluslararası AR-GE projesi tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Abone Ol

Bilkent Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bilkent TTO), 2002 yılından itibaren faaliyet gösteren Dış Kaynaklı Projeler Ofisi’ni, Proje Destek Birimi olarak bünyesine alarak; üniversitenin bir birimi olarak 1 Ekim 2013 tarihinde kuruldu.

TÜBİTAK 1513 – Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı 2013 çağrısı kapsamında 1 Ocak 2014 tarihinden başlayarak desteklenmeye hak kazandı.

Bilkent Üniversitesi’nin teşvikleri sonucunda son üç yılda Bilkent araştırmacılarının katılımıyla 200’den fazla ulusal ve uluslararası Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) projesi tamamladı.

Ebru Başak Aköz’ün proje direktörlüğü yaptığı Proje Ofisi’nde şu isimler yer alıyor:

Ercan Orhan - Stratejik Gelişim Koordinatörü, Nihan Eryılmaz - Destek Programları Koordinatörü, Gizem Özgün Bürken - Proje Geliştirme Uzmanı, Sezen Çabuk - Proje Geliştirme Uzmanı, Kübra Bulut-Proje Geliştirme Uzmanı, Bülent Özer - Fikri Haklar Uzmanı, Ayça Kes - Proje Yönetim Uzmanı, Emre Gönen-Proje Yönetim Uzmanı, Seher Ağca - İdari Asistan

EBRU BAŞAK AKÖZ KİMDİR?

Lisans derecesini ODTÜ Fizik ve Yüksek Lisans derecesini ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları bölümünden almıştır. Mezuniyetini takiben e- sağlık alanında 8 yıllık özel sektör tecrübesinden sonra TÜBİTAK’a katılmıştır. Tübitak’da görev yaptığı 10 yıl sürecinde özellikle AB Çerçeve Programlar Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Araştırma Altyapıları alanlarında Ulusal İrtibat Noktası, Ulusal Uzman ve Ülkemizi temsilen Program Komite Üyesi olarak katkı vermiştir. Bu görevlerine ek olarak bahsi geçen alanlarda 10 adet AB Projesini yönetmiştir.

1 Ocak 2014-16 Mart 2023 tarihlerinde Bilkent Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde Destek Programları koordinatörü olarak görev yapmıştır. Şu anda Bilkent TTO Direktörü olarak görev yapmaktadır.