Bilkent Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılında kesin kayıt yaptıracak öğrenciler için önemli uyarıların ve bilgilendirmelerin yer aldığı bir mesaj yayınladı.

Üniversitenin resmi web sitesinde yer alan uyarılar şöyle:

2024 yılında merkezi yerleştirme veya yetenek sınavı ile Bilkent Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan lisans öğrencilerinin kesin kayıt işlemleri şu aşamalarla gerçekleşecektir:

Yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasını takiben üç gün içinde, öğrencilerin kesin kayıt sistemine girmek için kullanacağı kesin kayıt şifreleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvururken ÖSYM’ye bildirdiğiniz e-posta adreslerine ve SMS ile cep telefonlarına gönderilecektir.

Öğrenciler kesin kayıt şifresiyle çevrimiçi kesin kayıt sistemine girerek 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıt formlarını dolduracaktır.

Eğitim ücreti ödemesi gereken öğrenciler, 2024-25 Akademik Yılı eğitim ücretini veya tercih ederlerse sadece 2024-25 Güz Yarıyılı ücretini anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyecektir.

Kayıt formunu tamamlayan öğrenciler 1-3 Eylül arasındaki tarihler için öğrenci kimliği ile İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı (PAE) sınav giriş belgesi basımı için randevu alacaktır.

Nallıhan Belediyesinden eğitime tam destek Nallıhan Belediyesinden eğitime tam destek

Öğrenciler randevu gün ve saatinde kesin kayıt formlarında yer alan barkodun çıktısı veya ekran görüntüsü ile Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüs’te yer alan Odeon’a gelecektir.

Çevrimiçi Kesin Kayıt Formu

2024 yılında kesin kayıt yaptıracak yeni lisans öğrencilerinin çevrimiçi Kesin Kayıt Formu’nu doldurması, istenen belgeleri yüklemesi, eğitim ücretini ödemesi (Tam ve Kapsamlı burslu öğrenciler hariç) ve öğrenci kimliği ile PAE sınav giriş belgesi basımı için randevu alması gereklidir.

Kesin Kayıt Formu sayfasına giriş yapmak için gereken kişisel şifre, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonraki üç gün içinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvururken ÖSYM’ye bildirdiğiniz e-posta adresine ve SMS ile cep telefonuna gönderilecektir. Bu süre sonunda şifreniz size ulaşmamış olursa, yine aynı sayfadaki “Şifremi Öğrenmek İstiyorum” butonunu kullanabilirsiniz. (Bu buton üçüncü günün bitiminde devreye alınacaktır.)

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz. Doldurduğunuz bölümleri geçici olarak kaydedip daha sonra tekrar şifre ile giriş yaparak doldurmaya devam edebilirsiniz.

Kesin kayıt formunun doldurulması ve aşağıdaki aşamaların tamamlanması gerekmektedir:

1. Çevrimiçi bilgi formunun doldurulması

2. Bilkent Üniversitesi yurtlarında kalmak isteyecek öğrenciler için yurt tercihlerinin ve ödemesinin yapılması

3. Eğitim ücreti ödemesi (Tam ve Kapsamlı burslu öğrenciler hariç)

4. İngilizce Yeterlik Sınavı/Muafiyet ile ilgili bilgilerin okunması

5. GE100 – Üniversite Hayatına Giriş dersi ile ilgili bilgilerin okunması

6. Lise mezuniyeti/diploma bilgilerinin girilmesi

7. Öğrenci sorumluluklarının onaylanması

8. Öğrenci kimliği ve PAE sınav giriş belgesi basımı için 1-3 Eylül tarihlerine randevu alınması

Randevu aldıktan sonra kesin kayıt formunda yer alan barkodun çıktısını almalı veya ekran görüntüsünü kaydetmeli ve randevu saatinizde Odeon’a gelirken yanınızda getirmelisiniz. Kesin kayıt formunun doldurulması, kayıt işleminin yalnızca ilk bölümüdür. Kayıt işleminin tamamlanması için randevu günü ve saatinde şahsen üniversiteye gelerek öğrenci kimliğinizi ve PAE sınav giriş belgenizi almalısınız.

Muhabir: Hacer Koca