Bingöl merkeze bağlı Garip köyünde inşaat halindeki bir çiftlikte bulunan yapının çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Olayın Detayları

Edinilen bilgiye göre, inşaat halindeki çiftlikte bulunan bir yapı çöktü. Enkaz altında kalan işçilerden Süleyman Ö. hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine UMKE, AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. UMKE ve AFAD ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, 2 işçi enkaz altından çıkarıldı. Yaralı işçi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Katil Semih'in komşusu o günü anlattı: "Bembeyazdı, odun gibi duruyordu" Katil Semih'in komşusu o günü anlattı: "Bembeyazdı, odun gibi duruyordu"

Kurtarma Çalışmaları ve İncelemeler

Hayatını kaybeden Süleyman Ö.’nün cenazesi, jandarma ve cumhuriyet savcısının yaptığı incelemeler sonrasında otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Olay yerine gelen Vali Ahmet Hamdi Usta ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, incelemelerde bulundu.

Kaynak: İHA