Olay, Endonezya'nın Banten eyaletindeki Tangerang şehrinde gerçekleşti. 36 yaşındaki baba, yeni doğmuş bebeğini sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaklaşık 700 sterlin (26 bin TL) karşılığında sattı. Polisin açıklamasına göre, baba bu parayı kumar borçlarını ödemek için kullandı.

Anne Şüphelenip Polise Bildirdi

Bebeğin annesi eve döndüğünde çocuğunu bulamayınca endişelenerek polise başvurdu. Yapılan soruşturma sonucu, baba baskı altında itiraf ederek bebeği sattığını kabul etti. Tangerang Polis Şefi Zain Dwi Nugroho, "Adam, Facebook'ta bebek sahibi olmak isteyen bir çiftle iletişime geçip satışı gerçekleştirdi" dedi.

Polisin Müdahalesi Sonucu Bebek Kurtarıldı

Polis, bebeği Tangerang'daki bir evde buldu. Olayla ilgili olarak, insan kaçakçılığı suçlamasıyla iki kişi daha gözaltına alındı. Şüpheliler, Endonezya yasalarına göre 15 yıla kadar hapis ve 600 milyon rupi (yaklaşık 1 milyon 125 bin TL) para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Eşini iple boğarak öldürmüş Eşini iple boğarak öldürmüş

Çocuk Hakları Koruma Komisyonu’ndan Sert Tepki

Endonezya Çocuk Koruma Komisyonu Başkanı Ai Maryati, yaşanan olaya sert tepki göstererek, "Hiçbir gerekçe, bir çocuğun haklarının bu şekilde ihlal edilmesini haklı çıkaramaz. Bu tür suçlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi