22 yaşındaki Jacqueline Durand, Teksas'ta yaşadığı korkunç köpek saldırısının ardından yaşadıklarını ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

BAKMAK İÇİN GİTTİ, HAYATI KAYDI

Durand, Coppell ailesinin şehir dışında olduğu bir gecede üç köpekle ilgilenmek için görevlendirilmişti. Bu köpekler daha önce tanıştığı iki kurtarma köpeği olan boksör ve pit bull karışımı Bender ile Alman çoban köpeği Lucy'di. Jacqueline, daha eve varmadan köpekler tarafından sıkıştırıldı ve metrelerce sürüklendi.

“YÜZÜMDEN SARKAN DERİYİ HİSSETTİĞİMDE…”

Jacqueline, yaşadığı korkunç olayı şu sözlerle anlattı: "Yüzümden sarkan deriyi hissettiğimde, öleceğimi sandım." Köpekler, yüzünü kemiğe kadar parçalayarak kanının yüzde 30'unu kaybetmesine neden oldu. Burnu, kulakları, dudakları ve yanakları 800'den fazla kez ısırılan Durand, tıbbi komaya girdi.

YARANIN BOYUTLARINI BİLE ANLAYAMADILAR

Olayın ardından CBS'ye konuşan yetkililer, memurların Jacqueline'i kurtarmakta neden zorlandıklarını; "sadece bacaklarını görebildikleri ve yaralarının boyutunun hemen farkına varamadıkları" şeklinde açıkladı. İlk müdahale ekipleri olay yerine ulaştıktan 37 dakika sonra Jacqueline'i hastanenin travma servisine götürdüler ve burada yedi saatlik bir acil ameliyat gerçekleştirildi. Durand, o günden bu yana 17 kez yüz ameliyatı geçirdi ve çoğu rekonstrüktif olan bu operasyonlar sayesinde hayatta kaldı.

KENDİ KÖPEKLERİ DESTEK OLDU

Jacqueline’in yaşadığı travmatik olayın ardından köpeklere olan sevgisi azalmadı. Kendi köpekleri Aspen ve Abby, iyileşme sürecinde ona moral vermeye devam etti. Vücut kameralarına yansıyan görüntülerde, köpekler memurları uzak tutarken Jacqueline'in yardım çığlıkları atması yer aldı.

Kayseri Baro Başkanlığına Murat Tolga Özsoy seçildi Kayseri Baro Başkanlığına Murat Tolga Özsoy seçildi

FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYOR

Jacqueline Durand, yüzünün büyük bir kısmını kaybetmiş olmasına rağmen köpeklere olan sevgisini yitirmedi. Ancak, köpeklerin potansiyel tehlikelerine karşı farkındalık yaratmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Durand, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için insanları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara katılıyor.

Muhabir: Haber Bülteni