Riverside County'de yapılan miting sırasında, yerel polisler bir şüpheliyi durdurdu. Şerif Chad Bianco, durdurulan kişinin silahlı ve sahte pasaport taşıdığını belirtti. Bianco, "Suikast girişimi, yerel polislerin mitingin dışında silahlı ve sahte pasaportlu bir adamı durdurmasıyla dün son anda engellendi. Muhtemelen bir suikast girişimini daha önledik," şeklinde açıklama yaptı.

Şüphelinin miting alanından yaklaşık 1,6 kilometre uzakta yakalandığı ve üzerinde dolu bir av tüfeği, tabanca ve şarjör bulunduğu bildirildi. 

Önceki Suikast Girişimleri

Trump, bu olayla birlikte son birkaç ay içinde iki farklı suikast girişiminden de sağ kurtulmuş oldu. Florida’da bir miting sırasında, çevrede silah sesleri duyulduğunda güvenli olduğu bildirildi. Destekçilerine gönderdiği e-postada, "Asla pes etmeyeceğim. Etrafımda silah sesleri duyuldu, ancak söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim," ifadelerini kullandı.

Antalya'da 2 kişi çıplak şekilde köpeğe tecavüz etmeye kalkıştı Antalya'da 2 kişi çıplak şekilde köpeğe tecavüz etmeye kalkıştı

Ayrıca, Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’daki bir miting sırasında da bir suikast girişimiyle karşı karşıya kalmıştı. Bu saldırıda, Trump’a ateş eden kişinin olay yerinde öldürüldüğü kaydedildi. Eski başkan, bu olaydan kulağında aldığı yarayla kurtulmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi