ÖTV zamları sonrası sigara fiyatlarına gelen zamlar tiryakileri kara kara düşündürürken JTI sigara grubu 6 TL’lik indirime gitti. Gelen indirim sonrası JTI grubunda satılan en ucuz sigara fiyatı 61 TL oldu.

6 TL İNDİRİM GELDİ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz 2024 tarihinde açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte, 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesi sonucu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında artış yapıldı.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerde ÖTV tutarlarını yeniden güncelledi.

GİB, 6 aylık üretici enflasyonunun yüzde 19,49 olduğunu belirterek, ÖTV tutarlarını güncelledi. Yeni güncellemeye göre, bir paket sigarada ÖTV tutarı 6,49 TL artarak 33,3 TL'den 39,5 TL'ye yükseldi.

9 TL ZAM GELMİŞTİ

Bu güncellemelerle birlikte, sigara fiyatlarına 9 lira ile 13 lira arasında zam yapılması kararlaştırıldı. Ancak, sigara fiyatlarını etkileyecek ÖTV'nin beklenenden daha az artış göstermesi nedeniyle JTI, 10 lira bandında yapmış olduğu zamdan vazgeçerek indirim kararı aldı. JTI grubu sigaralarına gelen 10 TL zamdan sonra bu kez 6 TL indirim yapıldı. Bu kapsamda, en pahalı sigara 145 TL olurken en ucuz sigara 61 lira oldu.

Güncel sigara fiyatları şöyle;

• Winston Slender sigara fiyatı: 66,00 TL
• Winston Dark Blue sigara fiyatı: 65,00 TL
• Winston Deep Blue sigara fiyatı: 65,00 TL
• Winston sigara fiyatı: 68,00 TL
• Winston Slims sigara fiyatı: 72,00 TL
• Winston Xsence sigara fiyatı: 74,00 TL

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı Üretici ve market arasındaki fiyat farkı havuçta zirve yaptı

Diğer sigara gruplarının da benzer şekilde indirim kararı alması ve son yapılan zamlarda düşüşe gitmesi bekleniyor.

Muhabir: Haber Bülteni