Ankara Büyükşehir Belediyesi, spor ve sporculara verdiği desteği sürdürüyor. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ankara’da düzenlenen "Gran Fondo Başkent" bisiklet yarışının üçüncü kez destekçisi oldu. Etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle düzenlenirken, yarışın ev sahipliğini Bilkent Center üstlendi. Yarışa 34 ülkeden 1200 sporcu katıldı ve katılımcılar kısa ve uzun olmak üzere iki farklı parkurda pedal çevirdi.

ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Üçüncüsünü düzenlediğimiz Gran Fondo Başkent’e bugün itibarıyla 34 ülkeden 1200 sporcu davetli. Hava çok güzel, zemin uygun. Bundan sonra da spora ve sporcuya katkılarımız devam edecek" dedi. 

Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu

Gran Fondo Başkent Organizasyon Direktörü Ömer Kafkas da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı desteklerin organizasyonun gelişiminde önemli bir rol oynadığını belirtti. Kafkas, şu ifadeleri aktardı:

“1200 sporcuyu Ankara’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 16 yaşından 75 yaşına kadar bir çok ayrı kategoride sporcumuz start aldı. Biz Ankara Büyükşehir Belediyemiz ile aylardır bütün parkuru sporcularımız için kusursuz bir hale gelmesi için çalışıyoruz ve destek görüyoruz. Organizasyon 3 yaşında, bunu birlikte 13 yapacağız, 23 yapacağız. Spor turizminden Ankara’nın en yüksek payı almasını amaçlıyoruz. Organizasyon 3 yıl boyunca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini gördü. Böylece organizasyonun büyümesi de çok hızlı gerçekleşti."
Kaynak: İHA