Hamasın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin bir suikast sonucu şehit olması sonrası Türkiye 1 günlüğüne milli yas ilan etti.

Tüm Türkiye’de milli yas dolayısıyla bayraklar yarıya indirilerek, şehit İsmail Haniye için birçok ilde gıyabi cenaze namazı kılınıp, dualar edildi.

Gazze’de yaşanan soykırım karşısında yıllarca onurlu bir mücadele vermiş olan İsmail Haniye’nin şehadet haberi Müslüman dünyasında derin üzüntü yaratırken Türkiye’de Siyonist zihniyetli birtakım çevreler milli yas ilan edilmesine karşı çıkarak haddi aşan ifadeler kullandı.

Sosyal medya hesaplarından “Bir Arap’ın ölümünden bize ne” “İnstagram, İsmail Haniye paylaşımlarına izin vermediği için kapatıldı” gibi yorumlarda bulundular.

TÜRKİYE YUNANİSTAN'IN DİKTATÖR BAŞBAKANI  İÇİN DE MİLLİ YAS İLAN ETMİŞ

Şehit İsmail Haniye için Türkiye’de ilan edilen milli yasa tepki gösterenlerin yüzüne tokat gibi çarpılacak bir ayrıntı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

Türkiye’ye düşmanlıkta hudut tanımayan Yunanistan’ın diktatör başbakanı  İoannis Metaksas’ın 29 Ocak 1941 tarihinde ölmesi sonrası CHP hükümetinin milli yas ilan ettiği ortaya çıktı. Milli yas nedeniyle o dönemde de Türkiye’nin tüm resmi kurumlarında Türk bayrakları yarıya indirilerek Yunanistan’a taziye mesajları iletilmiş.

1 Şubat 1941 tarihli Akşam Gazetesi

İoannis Metaksas kimdir?

İoannis Metaksas ,1936'dan 1941'deki ölümüne kadar Yunanistan Başbakanı olarak görev yapan bir Yunan subayı ve politikacıydı. Görev süresinin ilk dört ayı boyunca anayasal olarak ülkeyi yönetti ve daha sonra Kral 2. George tarafından atanmasının ardından 4 Ağustos Rejimi'nin diktatör lideri 29 Ocak 1941 tarihindeki ölümüne değin iktidarda kaldı.

Muhabir: Fatma Doğanay