Tüm Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Dr. Okay Erözgün, Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenecek olan aşure ikramına tüm halkı davet ediyor. "İlmin Kapısı" Dergâhı olarak birlik ve beraberliği pekiştirmek adına organize edilen bu etkinlik, 3 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 18:00'de Saat Kulesi Meydanı Hamamönü, Altındağ'da gerçekleştirilecek.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Etkinlikte, geleneksel aşure ikramı mersiyeler ve semah gösterileri eşliğinde yapılacak. Mersiyeler, Kerbela Olayı'na duyulan hüzün ve yasın ifadesi olarak okunacak ve katılımcılara duygusal anlar yaşatacak. Semahlar ise, Alevi-Bektaşi inancının önemli ritüellerinden biri olarak, birlik ve beraberliğin sembolü niteliğinde sahnelenecek.

Aşure, İslam dünyasında özellikle Muharrem Ayı'nda büyük bir anlam taşıyor. Kerbela Olayı'nın anıldığı bu ayda, aşure yapılarak paylaşılması, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine vesile oluyor.

Dr. Okay Erözgün, tüm vatandaşları bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet ederek, "Muharrem Ayı'nın manevi atmosferinde birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirmek, paylaşma ve dayanışma kültürümüzü yaşatmak için düzenlediğimiz aşure lokmamıza teşriflerinizi bekler, saygılar sunarız" dedi.

Muhabir: İrem Arslan