Siya Siyabend grubunun kurucularından Murat Serhasi Toktaş, nam-ı diğer Bizon Murat, merak konusu olmaya devam ediyor. İşte Bizon Murat hakkında tüm merak edilenler ve eşi hakkında detaylar...

BİZON MURAT KİMDİR? 

Bizon Murat, gerçek adıyla Murat Serhasi Toktaş, 1995 ilkbaharında Devrim CK ile birlikte Siya Siyabend'i kurdu. Proje olarak başlayan bu grup, zamanla Murat, Ahmet, Memduh, Okan, Pascal, Garbis, Orçun, Ferhat, Hakan ve diğer pek çok yetenekli müzisyenle büyüyerek efsanevi bir yolculuğa dönüştü.

Siya Siyabend, 90'lı yıllarda çeşitli enstrümanlardan ses çıkarmayı seven ve bunu birlikte yapmaktan hoşlanan bir grup insanın uzun, derin ve badireli bir yol arkadaşlığının ürünü olarak ortaya çıktı. Grup, köklü bir müzik sevgisi ve insanlığın bilgi-kültür mirasını özümseme arzusuna dayalı bir yolculuğun temsilcisiydi.

Grup, farklı stüdyolarda çeşitli sound denemelerine girişerek değişik tarzlarda ürünler verdi. Kısa filmler için müzikler yaparak sinema dünyasında da kendine yer buldu. Özellikle Fatih Akın'ın yönetmenliğini yaptığı "Sound of İstanbul / Crossing The Bridge" adlı belgeselde yer alarak uluslararası alanda da tanındı.

Siya Siyabend, Türkiye'de sokak müziğinin öncülerinden biri olarak kabul edilir. Grup, sokakları önemli bir sahne olarak gördü ve bu konuda şu ilgi çekici söylemi benimsedi: "Sokak müziği yoktur, müzik sokakta olmalıdır." Bu felsefe ile sokak müziğinin değerini ve önemini vurguladılar.

2008'den beri Erdem Göymen, Hakan Özboz, Murat Toktaş ve Devrim CK, 2010'da Cansun Küçüktürk'ün katılımıyla oluşan çekirdek kadrosuyla, diğer müzisyenler ve görsel sanatçılarla ortaklaşarak kayıtlar yapmaya ve konserler vermeye devam ediyorlar. Bu süreçte, müziklerini ve sanatsal ifadelerini sürekli olarak geliştirdiler.

Candan Baysan vefat etti! Candan Baysan kimdir? Candan Baysan vefat etti! Candan Baysan kimdir?

BİZON MURAT EŞİ KİMDİR?

Bizon Murat'ın eşine dair bir bilgi bulunamamaktadır. Kendini Mesih ilan eden Hasan Mezarcı'nın damadı olduğu iddia edilmektedir.

BİZON MURAT ÖLDÜ MÜ? 

Bizon Murat 2018 yılında tüberküloz teşhisi ile hastaneye yattı, tedavisinin olumlu geçmesinin ardından 2021 yılında taburcu oldu.

Muhabir: Haber Bülteni