5 KADIN 3 ERKEK BOKSÖRÜMÜZ OLİMPİYATLARDA

2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılan boksörlerimize ilişkin haymanagazetesi.org internet haber sitesine açıklamalarda bulunan antrenör Eren Açıkgöz, “Olimpiyata 8 sporcu katılacak, 5 kadın 3 erkek. Erkeklerde 51-71-80 kg, kadınlarda 50-54-57-60-66 kg sporcularımız katılıyor.

Bir olimpiyat şampiyonu, bir olimpiyat ikincimiz var onların içinde. Busenaz Sürmeneli olimpiyat şampiyonu, Busenaz Çakıroğlu da olimpiyat ikincisi. İnşallah bu sene Çakıroğlu’ndan olimpiyat şampiyonluğu, Sürmeneli’den ikinci olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz.

Erkeklerde de gençler dünya şampiyonu, dünya ikincisi, Avrupa şampiyonu sporcularımız var. 51 kg sporcumuz yeni Avrupa şampiyonu oldu. Onların üçünden de olimpiyat madalyası bekliyoruz.

Sporcularımız şu anda Kastamonu Kadı Dağı’nda kamptalar. 15 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında 2024 Yaz Olimpiyatları için Paris’te olacaklar. 

Bugüne kadar şampiyon olan onlarca; Kulüpler, Türkiye, Balkan, Avrupa, Dünya şampiyonu boksörlerimiz var. Olimpiyat şampiyonumuz yoktu, ama 2020 olimpiyatlarında kadın sporcularımızdan biri şampiyon, diğeri de ikinci oldu. 

Erkeklerde de 5 olimpiyat madalyamız var. İki tane ikincilik, üç tane üçüncülük. Olimpiyat şampiyonluğu yok, ama erkek boksörlerimizden 2024 olimpiyatlarında şampiyonluk bekliyoruz.” dedi.

Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı! Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı!

BOKS SEVDİĞİM BİR SPOR DALI  

Boks tesislerinde eğitim gören amatör boksörlerden Umut Göksidan da gazetemize yaptığı açıklamada; “Boks sporcusuyum yaklaşık 1,5 yıldır bu sporu yapıyorum. Daha önce Kick Boks, Muay Thai, MMA yaptım. Son 7-8 aydır da boks yapıyorum. Hem kendimi geliştirmek için hem de spor amaçlı ve savunma amaçlı bu sporla ilgileniyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığının Ankara-Altındağ Kemal Sonunur Boks Salonu’nda özel ders alıyorum. Sevdiğim bir spor dalı. Gittiği yere kadar gideceğim, inşallah daha iyi bir yerlere geleceğim.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Necdet Gürsoy