Kim Kimdir Nereli

Bolu Valisi Abdulaziz Aydın kimdir? Yeni Bolu Valisi Abdulaziz Aydın aslen nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bolu iline yeni vali atandı. 19 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, Abdülaziz Aydın Bolu Valisi olarak görevine başladı. Peki, yeni Bolu Valisi Abdülaziz Aydın kimdir? Nereli ve kariyeri hakkında neler biliniyor?

Abone Ol

Resmi Gazete'nin 19 Eylül 2024 tarihli 32667 sayılı kararıyla 16 ilin valisi değişti. Kararnamede yer alan bilgilere göre, 12 vali vali-mülkiye başmüfettişliğine atanmış, yeni isimler göreve getirilmiştir.

BOLU VALİSİ ABDÜLAZİZ AYDIN KİMDİR?

Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, ilk, orta ve lise eğitimini Ahmedi ve Savur'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde almıştır. 2000 yılında avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2003 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı.

Kariyerine Çanakkale'de Valilik ve Teftiş Stajı ile başlayan Aydın, Eskişehir Sarıcakaya ilçesinde kaymakam olarak göreve başlamıştır. Ardından Kahramanmaraş Nurhak ve Hatay Belen'de kaymakamlık görevlerini üstlenmiştir. Son olarak Bingöl'e Vali Yardımcısı olarak atanmıştır.

Abdülaziz Aydın, yerel kalkınmayı teşvik amacıyla Japonya'da eğitimler almış ve Japon Hükümeti'nin teknik iş birliği kapsamında "Yerel Kalkınmada Mülki İdare Amirlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi"ne katılmıştır. 1 Eylül 2018 tarihinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görev almış, ardından Ümraniye Kaymakamı olarak atanmıştır.

ABDULAZİZ AYDIN ÖZEL HAYATI

Evli ve bir çocuk babası olan Abdülaziz Aydın, iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.