Asayiş

Bolu’da çevreyi kirletmenin bedeli ağır oldu: 5 milyon TL'den fazla ceza kesildi

Bolu’da son bir ay içinde çevre kirliliğine yönelik yapılan denetimlerde, yere çöp ve sigara izmariti atanlar ile tükürenlere toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza uygulandı.

Abone Ol

Bolu Belediyesi, çevre temizliğini sağlamak amacıyla bir dizi sıkı önlem aldı. Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın öncülüğünde başlatılan bu uygulama, çevreyi kirletenlere karşı kararlı bir mücadele yürütüyor. Özcan, çevre kirliliği ile mücadelede uygulamanın en yüksek standartlarda sürdürüleceğini ifade etmişti.

Son bir ayda Bolu genelindeki güvenlik kameraları tarafından tespit edilen çevre kirliliği vakalarında, cezalar toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL'yi buldu. Bu cezaların yüzde 64’ü Bolulu vatandaşlara, yüzde 36’sı ise şehir dışından gelen kişilere kesildi. Yere çöp ve sigara izmariti atanlar ile tükürenler, bu uygulamanın hedef kitlesini oluşturdu.

Başkan Özcan’dan Açıklama

Başkan Tanju Özcan, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Son 1 aydır yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere, yüzde 64’ü Bolulu, yüzde 36’sı şehir dışından gelen vatandaşlarımız olmak üzere maalesef toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesilmiştir. Neye mal olursa olsun toplum yararına olan bu uygulamamıza kararlı şekilde devam edeceğiz. Siyasi sonuçları her ne olursa olsun Bolu’yu dünyanın en temiz şehri yapmaya kararlıyım”