Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız belediyeleriniz SGK’ya olan borçlarını ödesinler" çıkışı, belediyeler üzerinde baskı oluşturdu. Bu gelişmelerin ardından, CHP'li belediyelerin lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı ile görüşerek sorunun çözülmesini talep ettiği kulislerde konuşuluyor.

CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu

SODEMBEK Toplantısında Talepler Dile Getirildi

Türkiye gazetesinden Samet Eker’in haberine göre, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısında, CHP'li belediye başkanları borçların kaynağından tahsil edilme uygulamasının durdurulması için Özel’den yardım istedi. Başkanlar, yaklaşan toplu sözleşme dönemine dikkat çekerek, bu durumda maaş ödeyemez hale geleceklerini belirtti.

CHP Kurmayları da Devrede

Belediye başkanlarının yanı sıra CHP kurmaylarının da Özel'e Erdoğan ile bir görüşme yapması için baskı yaptığı ifade ediliyor. Kurmaylar, belediyelere gelecek olası prim borcu kaynaklı hacizlerin önüne geçilmesi ve faizlerin silinmesi amacıyla CHP lideri Özel’den Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmesini talep ediyor.

İki Lider Yeniden Bir Araya Gelebilir

Eğer görüşme gerçekleşirse, bu, seçimlerden sonra iki liderin dördüncü buluşması olacak.

Muhabir: Haber Bülteni