AK Parti içerisinde yaşanan güç mücadelesi ve hakkında çıkan iddialar nedeniyle sık sık eleştiri yağmuruna tutulan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sine-i millete döneceği, yeni bir parti kurarak siyaset sahnesinde yerini almak için hazırlandığı iddia ediliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde

YENİ BİR PARTİYLE SİNE-İ MİLLETE DÖNMEYE HAZIRLANIYOR

Gazete Pencere’den Nuray Babacan Süleyman Soylu’nun isitifa etmeye hazırlandığını belirterek, “Soylu’nun, sine-i millete döneceği ve önümüzdeki dönemde yeni bir partiyle, yeni bir güç odağı olarak seçimlere hazırlanacağı iddiaları var” dedi.

AK PARTİ’DE KENDİSİNE BİR GELECEK GÖRMÜYOR

Gazeteci Nuray Babacan, Süleyman Soylu’nun AK Parti’nin geleceğinde kendisine yer göremediğini, MHP’deki oy kaybı, İYİ Parti’deki parçalanmadan sonra bu alandaki boşluğu doldurmaya, kendisine yeni bir merkez yaratmaya çalıştığını belirtti.

AK PARTİ’DEN İSİTFA EDİP GRUP KURABİLİR

Süleyman Soylu’nun MHP ve İYİ Parti’nin oy kaybı yaşadığını Soylu’nun da olası erken seçimi hesaba katarak milliyetçi oylara talip olabileceğini iafde ederek şunları kaydetti:

“Erken seçim olasılıkları da hesaba katıldığında milliyetçi oylara talip olmak mantıksız gelmiyor. Tabii, hem dokunulmazlığının kaldırılması hem de milletvekilliğinden istifasının kabul edilmesi için TBMM Genel Kurulu’nun onayı gerektiği için bu çıkışların sadece 'Ben de buradayım, beni yok sayamazsınız' mesajı içerdiğini düşünenler de var. AK Parti’den istifa edip, grup kurmaya çalışması da bir yol olabilir”
Muhabir: Haber Bülteni