İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor İYİ Parti'de İstifalar Yağmur Gibi: Parti İçindeki Gerginlik Tırmanıyor

Toplantıda bir MYK üyesinin “Siyasi kimliğimizi değiştirmemiz gerekiyor. Muhafazakâr-demokrat kimliğimizi terk edelim” şeklindeki önerisi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı oldukça kızdırdı.

Gençlerden Atatürkçü Yanıtı

Türkiye gazetesinin haberine göre, Gençlik Kolları’nın saha çalışmasında gençlere yöneltilen “Kendinizi hangi kimlikle tanımlıyorsunuz?” sorusuna en çok verilen yanıt “Atatürkçü” oldu. Bu yanıtı “Milliyetçi” cevabı takip etti. Toplantıda bu sonuçlar ele alınırken, bir MYK üyesinin siyasi kimlik değişikliği önerisi üzerine Erdoğan'ın sert bir tepki verdiği belirtildi.

AK Parti’ye Geçişler Devam Ediyor

Bugün gerçekleşecek olan 23. kuruluş yıl dönümü programında en az 15 belediye başkanı ve iki milletvekilinin AK Parti’ye katılacağı konuşuluyor. Erdoğan’ın, partiye katılmak isteyen diğer siyasilere de kapıyı araladığı ve bu sayının önümüzdeki günlerde artabileceği öne sürüldü. Erdoğan’ın, “Biz dışlama değil, kucaklama politikasıyla bugüne geldik. Ülkeye ve millete hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık” dediği ifade ediliyor.

Muhabir: Haber Bülteni