Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı

Mehmet Tahmazoğlu, 2009 yılında göreve başladığında belediyenin 200 milyon lira borcu bulunuyordu. Maliye, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İller Bankası gibi kurumlara olan borçlar, sıkı tasarruf politikaları sayesinde iki yıl içinde kapatıldı ve hiç faiz ödenmedi. Bu süreçte bütçe 92 milyon liradan 5,5 milyar liraya çıkarıldı ve borçlanma yapmadan yatırımlar gerçekleştirildi.

DEPREM SONRASI BÜYÜK YATIRIMLAR

Başkan Tahmazoğlu, Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Deprem sonrası iki tünel, Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesi ve ikinci büyük camisini açtık. Kentsel dönüşüm kapsamında 10 bin 400 evin kamulaştırılması ve yıkımını gerçekleştirdik. Eğitime 5 milyar TL, spora 3 milyar TL yatırım yaptık. 10 bin konut ve bin 300 iş yeri inşa ettik ve bunları vatandaşlarımıza 10 yıl taksitle verdik" dedi.

"GEREKEN PERSONEL SAYISI KADAR ÇALIŞIYORUZ"

Belediyede 2 bin 100 personelin çalıştığını ifade eden Tahmazoğlu, "940 bin vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Gereken personel sayısı kadar çalışıyoruz ve bu sayede artan paralarla daha fazla hizmet sunuyoruz. Belediyemiz 10 yıl taksitli konut ve iş yerleri satarak gelir elde ediyor. Şahinbey’de 666 park, 280 taziye evi ve gençlik merkezleri yaptık. Restorasyon çalışmalarıyla da öne çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

"IMF'YE KREDİ VEREBİLİRİZ"

Şahinbey Belediyesi’nin mali gücünü vurgulayan Tahmazoğlu, "Ankara'da Cumhurbaşkanımız IMF’ye olan borcumuzu bitirdiğimizi söylediğinde, ben de Bakan Mehmet Şimşek’e ‘Şahinbey Belediyesi olarak IMF’ye 100 milyon dolar kredi verebiliriz’ dedim" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANININ TAKDİRİNİ KAZANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık görüştüğünü belirten Tahmazoğlu, "Yaptığımız yatırımlardan bahsediyorum. Cumhurbaşkanımız ‘Maşallah Tahmazoğlu kasa kese bereketli’ diyerek bizi tebrik ediyor" dedi.

Kaynak: İHA