Yaşam

Bu adam yılanlara fısıldıyor! "Yılanlar ekosistem için önemli canlılar"

Hatay’ın Payas ilçesinde 'Yılancı Kemal' olarak bilinen ve yılanların yaşam alanlarına girenleri yakalama konusunda uzmanlaşmış olan Kemal Başer, cesaretiyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. İnsanların korkuyla bakmaktan bile çekindiği yılanları çıplak elle yakalayan Kemal Başer, son olarak yakaladığı bir kırmızı yılanı tanıttı ve onu doğaya geri bıraktı.

Abone Ol

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yer altındaki canlılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Özellikle yılanlar; doğada, bahçelerde, yollarda ve hatta evlerde sıklıkla görülür oldu. Bu durum, bölgedeki insanların endişesini artırırken, 'Yılancı Kemal' olarak tanınan Kemal Başer, yaşam alanlarına giren yılanları güvenli bir şekilde yakalayarak doğaya geri salıyor.

Yılanları Tanıtarak İnsanları Bilinçlendirmeye Çalışıyor

Kemal Başer, son yakaladığı kırmızı yılan hakkında bilgi verirken, "Bu yılan, farelerin kokusunu alarak eve girmiş. Yılanların farelerin bulunduğu alanlarda dolaşmasının nedeni, onları avlamaya çalışmalarıdır. Bu yılan, fareleri avlayıp karınlarını doyurmuş ve şimdi onu doğaya salacağız. Yılanlar ekosistemimiz için çok önemli canlılar. Zehirli olmayan yılanların doğadaki dengede oynadıkları rolü bilmemiz gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Doğanın Dengesi İçin Yılanlar Önemli

Kemal Başer, yılanları sadece yakalamakla kalmayıp, onları tanıtarak toplumda bir bilinç oluşturmayı amaçlıyor. "Her yılan zehirli değildir. Doğada yılanlar, kemirgen popülasyonunu kontrol altında tutarak ekosistemin dengesini sağlar. Yılanların tanınması ve korunması gerekiyor," diyen Başer, yılanların doğadaki vazgeçilmez rollerine dikkat çekti.

Bu cesur davranışlarıyla Yılancı Kemal, doğaya ve ekosisteme olan katkısını sürdürüyor. Yakaladığı yılanları güvenli bir şekilde doğaya salarak, hem insanların hem de yılanların huzur içinde yaşamasını sağlıyor.

Başer'in yılanlar hakkındaki ifadeleri şu şekilde:

 "Şimdi eve girmiş, mutfakta yakalandı zaten bir yılan eve geliyorsa evin çevresinde geziyorsa o bölgede besleneceği bir canlı vardır. Özellikle fareler için gelir farenin kokusunu alır, onu avlamaya gider, yılan gezen yere fare gelmez. Farenin olduğu yere de yılan gelir öyle söyleyeyim. Bu da yakalamış zaten bunu yakalandığında karnına baktım, yeni beslenmiş dedim en az da bir tane yemiştir dedim ve yılanı yakalayıp çuvala koydum. Doğaya bırakmak için getirirken hayvan strese girmiş fareleri çıkartmış. İki tane fare çıkartmış düşündüğüm gibi iki tane yemiş. Şimdi bu zehirsiz bir yılan türü kırbaçgiller familyasından yine karayılan, bozyürük ve hazer yılanı o aileden. Kırmızı yılan dediğim bir türden. Agresif bir türdür saldırma eğilimi gösterir o da kendini korumak için yapıyor bunu zehir dişleri olmadığından. Şimdi bunu da yakaladık kurtardık doğaya salacağız birazdan. Yılanlar doğamız ve ekosistem için önemli canlılardır yılan türlerinin tanınmasını istiyorum. Yakaladığım yılanları tanıtmaya yönelik görsellerini paylaşıyorum her yılan zehirli değildir. Bunların doğada gerçekten çok önemli görevleri var. Bunlar biz görmeden doğada birçok noktada kemirgenleri yiyor. Bir dengeyi sağlıyor bunu bilmemiz lazım"