Yaşam

Bu hafta yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek

Meteoroloji uzmanı Murat Acar, bu hafta yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerine yakın seyredeceğini belirtti. Son değerlendirmelere göre, iç kesimlerde gece saatlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşme ihtimali bulunduğunu vurgulayan Acar, önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinde olacağını belirtti.

Abone Ol

Acar, Karadeniz kıyı şeridinde beş gün boyunca gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. Özellikle Rize, Trabzon, Ordu, Giresun ve Samsun gibi illerde kuvvetli yağışların beklendiğini söyleyen Acar, bu yağışların ani su baskınları, yıldırım, şimşek ve kısa süreli fırtınalar gibi olumsuzluklara neden olabileceğini belirtti.

Heyelan Riski Uyarısı

Özellikle Karadeniz bölgesinde beklenen uzun süreli yağışların heyelan riskini artırdığını ifade eden Acar, şu değerlendirmede bulundu:

"Beş gün boyunca Karadeniz’de yağış var. Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağış bekliyoruz. Gök gürültü sağanak yağış, kuvvetli bir hadise olarak kabul edilmelidir. Ani su baskını, yıldırım, şimşek, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaya karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekir. Ayrıca bu yağışlar dört beş gün boyunca süreceği için özellikle ikinci ve üçüncü günden sonra bölgede heyelan tehlikesinin bulunduğunu da dikkatlerden kaçırmamak lazım. Bunun için vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum"