Emekli vatandaşların en çok tercih ettiği şehirler belli oldu.


EMEKLİLERİN TERCİH EDİLEN ŞEHİR BALIKESİR OLDU

Balıkesir'de cami bahçesinde oturan ve balık tutan emekliler, son durumu değerlendirirken Türkiye Emekliler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Özdemir Kalkan, kentin tarımsal ürünleri, ulaşımı ve sağlık turizmi nedeniyle tercih edilen bir yer olduğunu belirtti. Emekli sayısının artışıyla birlikte Balıkesir, "emekliler şehri" olarak anılmaya başlandı.

AKTİF/PASİF ORANI DÜŞÜŞTE

2022 yılına kıyasla, 2023 yılında bir emekli başına düşen aktif sigortalı sayısını gösteren aktif/pasif oranı birçok şehirde geriledi. Zonguldak'ta 0,98'den 0,84'e, Sinop'ta 0,96'dan 0,85'e, Balıkesir'de 1,11'den 0,99'a, Giresun'da 1,06'dan 0,93'e ve Bartın'da ise 1,05'ten 0,93'e düştü.

EMEKLİLERDEN YORUMLAR

Kahvehanede oyun oynayan ve deniz kenarında balık tutan emekliler, durumu İHA muhabirine değerlendirdi. Emekli İdris Öztoprak, çalışan sayısının emekli sayısından az olmasının şaşırtıcı olduğunu belirterek, şehirdeki iş imkânlarının yetersiz olduğunu vurguladı.

Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

Emekli Muharrem Bayyurt ise genç yaşta emekli olmanın bu durumu etkilediğini ifade ederek, Avrupa'da emeklilik yaşının daha yüksek olduğunu dile getirdi.

BALIKESİR'İN AVANTAJLARI

Özdemir Kalkan, yapılan araştırmanın haziran ayı verilerine dayandığını belirterek, eğer kış aylarında yapılsaydı sonuçların daha farklı olabileceğini söyledi. Balıkesir'in, ulaşım kolaylığı, tarım ve hayvancılık açısından avantajlarıyla göç aldığını, özellikle sağlık turizminin de etkili olduğunu vurguladı. Kalkan, "Balıkesir, emekliler için önemli bir tercih sebebi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı