Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı? Özge Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun kızı mı?

Görüntüsüyle son zamanlarda sosyal medyada sık sık gündeme gelen Bulgar Prensesi Kalina hakkında kullanıcılar araştırma yapıyor. Peki, Bulgar Prensesi Kalina Kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, merak edilen detaylar…

Bulgar Prensesi Kalina kimdir?

Bulgaristan Prensesi H.R.H. Kalina, aslen Kalina of Bulgaria olarak da bilinir, Bulgaristan eski kralı II. Simeon'un kızıdır. Kalina, 19 Ocak 1972'de Madrid, İspanya'da doğdu. Babası 2. Simeon, Bulgaristan kralı olarak hükümeti devraldıktan sonra 1946'da tahttan indirilmişti. Kalina'nın annesi, İspanyol soylusu Margarita Gómez-Acebo y Cejuela'dır.

Eğitim hayatı

Kalina, eğitimini çeşitli Avrupa ülkelerinde tamamladı ve İngiltere'de uluslararası ilişkiler üzerine yüksek lisans yaptı. Bulgaristan prensesi olarak, uluslararası ilişkilerde ve insan hakları konularında aktif olarak çalışmıştır. Ayrıca sanat ve kültür alanlarına da ilgi göstermiş, sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır.

Özel yaşamı

Özel hayatıyla ilgili olarak, Kalina 2002'de Kitelli Doğal Gaz Sistemleri (şu anda Gazprom) CEO'su Kitin Kitov ile evlendi. Çift iki çocuk sahibidir.

Muhabir: Haber Bülteni