Eğitim

Bursa’da Okul Müdüründen Skandal: Kadın Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdı, Açığa Alındı

Bursa Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kırdı. Kırbıyık, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Abone Ol

Bursa Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kırarak tepki topladı. Daha önce yaptığı “Okulda başı açık kız öğrenci istemiyorum” açıklamalarıyla gündeme gelen Kırbıyık, bu kez kadın müdür yardımcısının odasına izinsiz girmeye çalışırken kapıyı kırdı. Olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, Kırbıyık’ı açığa aldı ve inceleme başlattı.

İddiaya göre, okul müdürü Kırbıyık, yaklaşık bir yıldır sorun yaşadığı kadın müdür yardımcısını, penceresiz ve revir olarak kullanılan bir odaya taşımak istedi. Müdür yardımcısının bu odaya taşınmayı kabul etmemesi üzerine, Kırbıyık önce kapıyı anahtar ve penseyle açmaya çalıştı, başarısız olunca çekiç ve tekme kullanarak kapıyı kırdı. Müdür yardımcısı bu anları cep telefonu ile kaydederek, “Şahsi alanıma izinsiz girildi ve kapım kırıldı” şeklinde tepki gösterdi.

Kadın müdür yardımcısının odasındaki eşyalar taşınmaya çalışılırken, müdür yardımcısı “Lütfen özel eşyalarıma dokunmayın, ben toplarım” diyerek müdahale etti. Olay kısa sürede sosyal medyada yankı bulurken, Milli Eğitim Bakanlığı duruma el koydu ve Kırbıyık’ın görevden alındığını duyurdu. Soruşturma ise devam ediyor.