17 Yaşındaki çocukları cinayete kurban gitmişti: Acılı aile adalet arıyor 17 Yaşındaki çocukları cinayete kurban gitmişti: Acılı aile adalet arıyor

Yaklaşık iki hafta önce Bartın’ın Hendekyanı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, ismi açıklanmayan bir kadın dolandırıcılar tarafından telefonla arandı. Kendisine, adının terör örgütü üyelerinin yer aldığı bir soruşturmaya karıştığı söylenen kadın, dolandırıcıların yönlendirmesiyle evine gelen kişiye içinde 70 bin TL, 50 Euro, 21 çeyrek altın ve 2 altın bilezik bulunan bir çanta teslim etti. Olayın farkına varan kadının ihbarı üzerine Bartın polisi hemen harekete geçti.

Dolandırıcıların izini süren resmi ve sivil polis ekipleri, yaşlı kadının verdiği eşkale uygun kişiyi Bartın genelinde aramaya başladı. Ancak şahsın kimliğini tespit etmek amacıyla olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları detaylı bir şekilde incelendi. Ekipler, dolandırıcının çantayı aldığı anın görüntülerini elde ederek soruşturmayı derinleştirdi.

Kılık Değiştirdi, Şehir Şehir Kaçtı

Elde edilen görüntüler doğrultusunda, şüphelinin İstanbul’dan Bartın’a otobüsle geldiği, olay sonrasında ise Zonguldak’a ticari taksi ile kaçtığı belirlendi. Zanlının sık sık kılık değiştirdiği, Bartın’da tişört, gözlük ve şapka alarak görünüşünü değiştirdiği tespit edildi. Bartın’dan İstanbul’a ve oradan da Şanlıurfa’ya uzanan dolandırıcılık şebekesinin, olayın her adımını planlayarak gerçekleştirdiği anlaşıldı. Şebeke üyelerinin nakit para kullanarak iz bırakmamaya çalıştığı ve şehirler arası yolculuklarında sık sık araç değiştirdikleri de ortaya çıktı.

5 Kişilik Çete Yakalandı

Polisin izlediği 1013 güvenlik kamerası görüntüsü sayesinde, dolandırıcılık olayını gerçekleştiren 5 kişilik şebeke adım adım takip edilerek yakalandı. İstanbul ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 5 kişi, Bartın’a getirilerek ifadeleri alındı.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden, çantayı Bartın’dan İstanbul’a götüren M.O. ve İstanbul’dan Şanlıurfa’ya taşıyan H.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 kişi ise denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı