Asayiş

Çağlayan Adliyesi’nde x-ray krizi: Baro başkanı ve güvenlik arasında kavga çıktı!

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda bugün yaşanan olay, İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç’ın X-ray cihazından geçmeyi reddetmesi üzerine cereyan etti. Güvenlik önlemleri kapsamında çantasını cihazdan geçirmesi talep edilen Saraç, bu uyarıya karşı çıkarak adliyeye çantasını kontrol ettirmeden girmeye çalıştı. Bunun üzerine güvenlik görevlileri ile Baro Başkanı arasında gerginlik yaşandı.

Abone Ol

Olay, İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi’nin, 2025 Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ücret tarifesinin avukatlık asgari ücret tarifesine eşitlenmesini talep eden basın açıklamasının hemen ardından meydana geldi.

Açıklamanın bitmesiyle birlikte Filiz Saraç, adliyeye giriş yapmaya çalıştı ancak çantasını X-ray cihazına koyması istendi. Bu talebi reddeden Saraç ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı ve kısa süreli bir arbede çıktı.

Müdahale ile Gerginlik Sona Erdi

Yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine adliye polisi ve diğer güvenlik görevlileri devreye girerek tarafları yatıştırdı. Olay sırasında bir kadın güvenlik görevlisi yere düşerek hafif şekilde yaralandı.

Görevli, tekerlekli sandalye ile adliyenin Atrium alanından uzaklaştırıldı. Gerginlik, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası sona erdi.