Eğitim

Çalışmak isteyen üniversite öğrencileri için fırsat

Ankara Hacı bayram Veli Üniversitesi, hem öğrenim görüp hem de çalışmak isteyen öğrenciler için kısmi zamanlı çalışma duyurusu yayınladı.

Abone Ol

Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz ve bahar dönemlerinde, üniversitenin akademik ve idari birimlerinde kısmi zamanlı olarak öğrenci çalıştıracağını duyurdu.

Kısmi zamanlı çalışacak öğrenciler, belirli geçici işlerde görev alarak hem iş deneyimi kazanacak hem de eğitimleri süresince maddi destek sağlayabilecekler.

Kısmi zamanlı çalışmak isteyen öğrencilerin, üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan Kısmi Zamanlı Öğrenci İş Başvuru Formunu doldurup, 30 Eylül 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar çalışmak istedikleri birime şahsen başvurmaları gerekiyor

Başvurular sonucunda kısmi zamanlı olarak çalışacak öğrencilerin, hangi birimlerde ve ne tür işlerde görev alacakları, kontenjan sayıları, işin niteliği, haftalık çalışma saatleri ve ücret detayları üniversite tarafından ekli listeler halinde duyurulacak.

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİLERDE ARANAN ŞARTLAR

Başvuruda bulunacak öğrencilerin bazı kriterleri karşılaması gerekiyor. Öncelikli olarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs alan veya burs alma şartlarına uygun olan öğrencilere öncelik tanınacak. Başvuru yapacak öğrencilerde aranan diğer şartlar ise şu şekilde:

Kayıtlı öğrenci olmak, disiplin cezası almamış olmak, asgari ücret düzeyinde gelire sahip olmamak ve yetim maaşı veya nafaka dışında herhangi bir gelire sahip olmamak ve daha önce kısmi zamanlı çalışmış olan öğrencilerin, sözleşme ihlali nedeniyle işten çıkarılmamış olmaları gerekiyor.

Ayrıca çalıştırılacak iş için gerekli bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olmak ve normal eğitim öğretim süresi içinde öğrenim görüyor olmak gerekiyor

Deprem, sel gibi doğal afetlerden zarar gördüğünü belgeleyen öğrenciler, şehit ve gazi çocukları ile engelli öğrenciler için belirli şartlarda istisnalar uygulanacak. Bu öğrenciler için yalnızca, yabancı uyruklu olmamak, disiplin cezası almamış olmak ve eğitim süresinde okumak şartları aranacak.

Başvuruları kabul edilen öğrenciler, 07-10 Ekim 2024 tarihleri arasında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na şahsen başvurarak, SGK işe giriş kayıtlarını yaptırmak, gerekli evrakları teslim etmek ve sözleşmelerini imzalamak zorunda. Belirtilen tarihlerde sözleşmelerini imzalamayan öğrenciler, bu haktan feragat etmiş sayılacak.