ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde

Adem Ceylan, Moderatör Aydın Tufan’a yaptığı açıklamada; Çamlıdere’de sadece 2023 yılında 25 milyon TL’lik arsa satışı yapıldığını belirterek belediyenin hiçbir gayrimenkulü olmadığını dile getirdi.  

Adem Ceylan, “Beklediğimden de kötü bir mali tabloyla karşılaştım. Sadece 2023 yılında mülkiyeti belediyeye ait olan arsalardan yaklaşık 25 milyon TL tutarında arsa satışı yapılmış. Geçmiş dönemlerdeki belediye başkanları tarafından yapılan veya bir şekilde elde edilen Çamlıdere Belediyesine ait gayrimenkullerin tamamı satılmış, belediyenin hiçbir gayrimenkulü yok. Sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken Melih Gökçek tarafından yaptırılan türbenin önündeki dükkanlar ve son dönemde yapılan termal otel haricinde belediyenin hiçbir gayrimenkulü yok. Bu durumu kamuoyunun bilmesi gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 


Fatura çok ama eser yok 

Belediye binasının bulunduğu arsanın bile Çamlıdere Belediyesi’ne ait olmadığını vurgulayan Adem Ceylan, “Geçmiş dönemdeki belediye başkanları tarafından yapılan belediye binamızın arsası bile Çamlıdere Belediyesi’ne ait değil. Satılma veya kamulaştırma işlemi yapılmamış ve vatandaşın arsası üzerinde belediye binası yapılmış. Bu nedenle bir takım hukuki problemlerle karşı karşıya kalmamız söz konusu. Maalesef benim düşündüğümden de çok kötü bir mali tablo var. 1 Ocak'tan 31 Mart’a kadar olan dönem içerisinde kullanılan kaynak para yaklaşık 36 milyon TL, bunların resmi kayıtları var. Üç ayda yaklaşık 36 milyon TL para kullanılmış. Fatura çok ama bir eser yok.” dedi. 

Çamlıdere’nin birinci önceliği konut ihtiyacı 

Büyük ve güçlü Çamlıdere’nin yeniden kurulması gerektiğini belirten Ceylan, Çamlıdere’nin birinci önceliğinin konut ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Ceylan yaptığı açıklamada, “Şu anda Çamlıdere’de Bin 500 konut olsa tamamı satılır. Çamlıdere’de 20 yılda üretilen toplu konut sadece 48 daire, vatandaşlarımızın çocukları evlendiğinde oturtulacakları veya göreve gelen kamu görevlilerinin oturacağı konut yok. Dolayısıyla bizim Çamlıdere’de yapacağımız iş çok. Her gün en az bir veya daha fazla hemşehrimiz iş yeri açmak için Çamlıdere Belediyesine geliyor, ama iş yeri açacak yer yok çünkü Çamlıdere’deki arsalar satılmış. Biz hadi şu tesisi yapalım dediğimiz zaman da arsa yok. Küçük Sanayi Sitesi oluşturalım desek yapacağımız alan yok. Tespitlerimize göre hazineye ve TOKİ’ye ait birkaç yer var bu alanların da kullanımı ile ilgili izin süreçleri devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 


Çamlıderelilere konut müjdesi 

Çamlıderelilere konut müjdesi veren Belediye Başkan Adem Ceylan, TOKİ'nin Çamlıdere’de 300 konutluk bir konut üretme projesiyle ilgili öngörüsü varmış. Proje harekete geçmemişti, o alanın yapımıyla ilgili ASKİ’den izin aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Toplu Konut İdaremiz birtakım çalışmalar yürütüyor. Bizde planlama ile ilgili destek veriyoruz. İnşallah işlemler tamamlandıktan sonra Toplu Konut Projesi Çamlıdere’de başlamış olacak. İlk etapta 300 konutla proje başlayacak. Bu sayı yeterli değil ama ilk etapta bir motivasyon oluşturmuş olacak. Küçük Sanayi Sitesi kurmakla alakalı projemiz için de alanları tespit ettik. İlgili kurumlarla gerekli girişimlerde bulunduk. Bu süreç de devam ediyor.” dedi. 

Muhabir: Cansel Yıldız