Eğitim

Çamlıdere’de “Ben Okuyorum Çamlıdere Okuyor” projesi başladı: Gençler kitaplarla buluşuyor

Çamlıdere Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda hayata geçirilen “Ben Okuyorum Çamlıdere Okuyor Projesi” kapsamında, ilçede gençler bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenledi. Proje, Çamlıdere’de kitap okuma oranını artırmayı ve kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Abone Ol

Çamlıdere Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda hayata geçirilen “Ben Okuyorum Çamlıdere Okuyor Projesi”kapsamında Belediye Başkanı Adem Ceylan gençlerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenledi.

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, etkinlikte yaptığı konuşmada projeye ilişkin görüşlerini paylaştı.

“ÇAMLIDERE’DE EĞİTİMİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Ceylan, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz bu proje ile ilçe protokolümüz, sivil toplum kuruluşlarımız ve gençlerimizle buluştuk. Çamlıdere’nin eğitim alanındaki gelişimini daha da ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Geçmişte gelişmişlik sıralamasında sonlarda olan ilçemizin, bu tür projelerle artık ilk sıralarda yer almasını hedefliyoruz. Çamlıdere’de eğitimi hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışacağız,” dedi.

“BEN OKUYORUM ÇAMLIDERE OKUYOR” PROJESİ NEDİR?

Proje, Çamlıdere’de kitap okuma eyleminin eğitim gündeminin öncelikli maddelerinden biri haline getirilmesi amacıyla tasarlandı.
“Ben Okuyorum Çamlıdere Okuyor” projesi kapsamında, dezavantajlı okulların kütüphaneleri zenginleştirilecek, halk kütüphanesine üyelik teşvik edilecek ve okullarda kitap okuma saatleri düzenlenecek. Ayrıca öğretmenler arasında kitap okuma halkaları oluşturulacak ve ailelerin de katılacağı kitap okuma etkinlikleri düzenlenecek. Kitap okuma şenlikleri ve farkındalık etkinlikleriyle projenin geniş kitlelere yayılması hedefleniyor.