Asayiş

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yapan kuru yük gemisi güvenli bölgeye çekildi

Çanakkale Boğazı’nda seyir halindeyken makine arızası yaşayan 81 metre uzunluğundaki "FG SEFA" adlı kuru yük gemisi, kılavuz kaptan ve römorkör eşliğinde Karanlık Liman Demir Sahası’na güvenli bir şekilde demirletildi.

Abone Ol

Çanakkale Boğazı’ndan geçen ve Lübnan’dan Gürcistan’a seyir halinde olan Panama bayraklı "FG SEFA" isimli 81 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, Karanlık Liman Demir Sahası'nın kuzeyinde makine arızası yaptı. Gemi kaptanı, durumu hemen telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne bildirerek yardım talebinde bulundu.

Olayın ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı "TÜRKELİ" römorkörü ve bir kılavuz kaptan hızla bölgeye sevk edildi. Gemi, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinin koordinasyonunda, kılavuz kaptan ve "TÜRKELİ" römorkörü refakatinde Karanlık Liman Demir Sahası’na götürüldü ve güvenli bir şekilde demirletildi.

Yetkililer, geminin makine arızası nedeniyle bir süre daha bölgede kalacağını ve gerekli kontrollerin yapıldığını belirtti. Boğazdaki deniz trafiği ise olay nedeniyle kısa bir süreliğine kontrollü olarak sağlandı.