Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıldönümü, büyük bir coşku ve gurur içerisinde kutlandı. Tören, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, törenin ardından valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Kordon Boyu’nda düzenlenen törende, Vali Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün vatandaşların bayramını kutladı. Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan İkmal Binbaşı Çağlar Çırak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününün önemini vurguladı. Çırak, Büyük Taarruz’un Türk milletinin zaferle taçlandırdığı milli mücadele sürecinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temellerinin atıldığını belirtti. Konuşmasında, Türk ordusunun kahramanlığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinin altını çizdi.

Resmi geçit töreninin ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen su gösterisi büyük ilgi gördü. Törene Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün, siyasi parti temsilcileri, askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Mücevher Sektörü Yükselişte: İhracatta Büyük Artış Türk Mücevher Sektörü Yükselişte: İhracatta Büyük Artış

Kaynak: İHA