Çanakkale’de, saldırgan Semih Çelik’in yarım saat arayla Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i katletmesi, kadın cinayetleri ve şiddeti protesto etmek amacıyla geniş katılımlı bir yürüyüşle tepkiyle karşılandı.

Çanakkale Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, İskele Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, taciz, şiddet, darp ve cinayetlere karşı seslerini yükseltti.

Yürüyüş, İskele Meydanı’ndan başlayarak iskele boyunca devam etti. Kadınlar, attıkları sloganlarla toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların yaşam hakları için dayanışma mesajları verdi.

Macron'dan çağrı: İsrail’e silah sevkiyatları durmalı Macron'dan çağrı: İsrail’e silah sevkiyatları durmalı

Etkinliğe katılanlar, son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, kadınların güvenli bir yaşam hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Çanakkale Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Dr. Ayşe Güneş, “Son bir hafta içinde erkekler tarafından öldürülen Manavgat’ta Gülfer Öte, Didim’de Sibel Aygan, Karabük’te Gülsiye Ortakçı, Afyon’da Satı Aktan, Adıyaman’da Zeliha Kılavuz, Kars’ta Sıla M., Van’da kaybolan Rojin Kabaiş, İstanbul Beyoğlu’nda sokak ortasında iki erkeğin cinsel saldırısına uğrayan İ.A., Fatih’te vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner. Kim bilir daha niceleri. Yıllardır bu artık bir cinskırım diyoruz. Her gün daha da artan sistematik erkek şiddetini kadının giyimine, hal ve hareketlerine, duygusal tavırlarına, erkeği şiddete veya cinsel tacize tahrik eden kadın imajına, tek tek faillerin bireysel özelliklerine, çok aşık olmasına, ekonomik sıkıntı yaşıyor olmasına, geçmişlerine bağlayıp kişiselleştiren basmakalıp yorumlardan çok sıkıldık" dedi.

Kaynak: iha