Zeydan Karalar'dan Gazze mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 8 Ekim 2023 tarihinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana, sivillerin öldürülmesini ve özellikle çocuklar ile kadınların hedef alınmasını kınayan mesajlar verdi.

Başkan Karalar, İsrail’in Gazze’deki eylemlerini ve soykırıma kadar varan katliamlarını gündeme getirerek durdurulması için dünya genelinde harekete geçirmeye çağrısında bulundu.

Karalar, şu sözlere yer verdi:  "Dünyanın gözü önünde çocuklar, kadınlar, siviller öldürülüyor. Bütün dünyanın gözü önünde, hiç olmayacak bir şey gerçekleştiriliyor ve savaş dışı sayılan bir nokta, hastane yerle bir ediliyor.

Ahırda yangın çıktı, 2 inek telef oldu Ahırda yangın çıktı, 2 inek telef oldu

Sadece bir hastanede 500 civarında masum insan ölüyor ama dünya sessiz. Toplamda ölen insan sayısı 50 bine yaklaştı. Katledilen kadın ve çocukların sayısı 30 bine ulaşmak üzere ve sayı giderek artıyor.

Bu durum, dünyanın geleceği açısından çok endişe verici. Biz bu vahşeti lanetliyoruz, dünyayı, Avrupa’yı, Amerika’yı bu olaylara bir önce müdahale edip durdurma çağrısında bulunuyoruz”

Kaynak: Haber Merkezi